RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Nazish Kahn forklarer at det er stor forskjell mellom arrangert ekteskap og tvangekteskap. - Tvangsekteskap er kriminelt, sier hun til NRK.
Nazish Kahn forklarer at det er stor forskjell mellom arrangert ekteskap og tvangekteskap. - Tvangsekteskap er kriminelt, sier hun til NRK. Foto: Skjermdump NRK

Kahn mener arrangert ekteskap minner om nettdating

Sist oppdatert:
Nazish Kahn sier at arrangert ekteskap er en legetim måte å gifte seg på. Faktisk kan det minne om nettdating, mener hun.

STOVNER: Nazish Kahn er sosionom. Hun er født og oppvokst på Stovner. Foreldrene har pakistansk bakgrunn. Hun er gift, men ektemannen var det foreldrene som valgte for henne.

- Det er en legitim måte å gifte seg på: To mennesker blir presentert for hverandre og får mulighet til å se om de passer sammen. De velger selv om de vil ta det ett hakk videre, sier Khan til NRK.

Som nettdating

Det er tyve år siden foreldrene presenterte Khan for generalsekretær i Islamsk Råd, Mehtab Afsar. Khan forteller til NRK at hun var en lykkelig brud, og at de begge samtykket til ekteskapet. 

Les også: Tyson nær drept av stor hund

Selv sammenlikner hun arrangerte ekteskap med nattdating. Man forteller hva man liker og hva slags interesser man har, så letes det etter en passende partner.

Eneste forskjellen er at det er foreldrene som skal finne matchen.

Tvangsekteskap er kriminelt

Arrangerte ekteskap er selvvalgt, og man kan si nei dersom man ikke liker foreldrenes utkårede.

For Khan er det viktig å få frem skillet mellom arrangert ekteskap og tvangsekteskap.

Les også: Vil ha sosialboliger i Hauskvartalet

- Tvangsekteskap er en kriminell handling forbudt både i henhold til religion og norsk lov. At folk assosierer tvangsekteskap med arrangerte ekteskap er skremmende, sier Khan til statskanalen.

Nå har hun skrevet boka « Da himmelen falt»  om temaet og hun har snakket med personer som har opplevd tvangsekteskap og arrangert ekteskap. 

Les også: - En stor feil å ikke lære meg norsk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere