RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Kaizers klare for Øya

Onsdag 6.august entrer Kaizers Orchestra den største scena i Middelalderparken.

Kaizers Orchestra har ikke spilt på Øyafestivalen siden førsteskiva deres tok helt av i de tusen hjem.

Nå følte arrangørene det var på tide med et nytt besøk fra dette bandet, som i disse dager runder 30.000 solgte av fjerde skive Maskineri.

Kaizers skal spille på vår største scene onsdag 6. august, samme dag som blant annet Nick Cave og hans Grinderman, Iron & Wine, José Gonzales, Girl Talk og The Mae Shi opptrer i Middelalderparken.

I tillegg er Grand Island også bekreftet klare for Øyafestivalen.

KAIZERS ORCHESTRA

Kaizers Orchestra kommer tilbake til Middelalderparken onsdag 6. august. Sist de spilte var i 2002, kort tid etter deres store gjennombrudd med debutskiva Ompa Til Du Dør.

På det tidspunktet, hadde knapt et par tusen mennesker kjennskap til denne gjengen.

I disse dager runder fjerdeskiva 30.000 solgte og den har ligget høyt på albumlistene siden den kom ut i februar. Maskineri gikk faktisk rett inn på førsteplass og mottok samtidig sterke anmeldelser i fra medier over hele landet. For tiden er låtene 9mm og Enden Av November å høre hyppig på radio.

De siste åra har medlemmene rukket å spille heftige Kaizers-koserter både i inn- og utland og samtidig hatt tid til andre band som Skambankt, Zahl, Cloroform og Janoves solokarriere.

Bandets særegne miks av kraftig rock, kabaretpønk og gnistrende sceneopptreden har gjort dem til udiskutable livefavoritter landetover. Moderne rock blandes med østeuropeisk galskap og utradisjonell innstilling til populærmusikk.

De har blitt sammenlignet med artister som Tom Waits og Nick Cave, men mest av alt er Kaizers Orchestra et fantastisk rock'n'roll-orkester som gir alt, hver gang.

Er du klar for et sceneshow du sent vil glemme?

www.myspace.com/kaizerso

GRAND ISLAND

Grand Island er uten tvil et feiende flott og spennende band både på plate og i konsertsammenheng.

Nylig ga de ut andrealbumet Boys & Brutes, som mottok skryt av anmeldere for variasjon og fengende låter.

Bandet har på sin egen Myspaceside karakterisert seg som southern indie og få begreper kunne vært mer passende.

Med countryrockens banjo, hardrockens driv, indiens lekenhet, sørstatsmusikkens tradisjonsrespekt og popens fengende melodier har de kommet opp med et helt eget uttrykk. Grand Island kan være både lettbeinte, progressive, harde og kjappe uten at de mister fokus eller taket på låtene.

På scenen er de i sitt rette element og leverer overbevisende i både trange kjellerlokaler og fra store utendørsscener. Bandet spilte på Øyas minste scene i forkant av sitt debutalbum Say No To Sin fra 2006.

Nå er de klar for større scene og større utfordringer. De har siden sist de spilte i Middelalderparken fått konserterfaringer fra flere turer rundt i Europa, et USA-besøk og ikke minst utallige jobber på norske scener. Sjøl mener Grand Island at deres nye skive passer til
gråting, dansing og slossing.

På Øya vil de nok også vise at låtene herfra egner seg vel så godt til festing og gledespreding.

www.myspace.com/thegrandisland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere