*Nettavisen* Nyheter.

Kake og klovnerier

Klovnerier og ballonger i alle former og farger var midt i blinken, da Hoffsgrenda barnehage skulle feires sist torsdag. Her får søsknene Emilie og Magnus ballonger av Klovnen Knut. Foto: Fredrik Eckhoff

Hit har foreldre levert barn i slåbrok, smiler styrer Irene Finanger. Sist uke feiret Hoffsgrenda barnehage på Skøyen terrasse 25 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erfaring: Styrer Irene Finanger (t.h) har ikke fullt så mange år bak seg i denne barnehagen som Marianne Skiaker, som har vært med helt fra starten.

SKØYEN TERRASSE: Tidlig på 80-tallet sto flere hundre leiligheter klare til innflytting på det som tidligere var jorder på Skøyen.

Barnefamiliene sto i kø for å flytte inn, og behovet for barnehager meldte seg raskt.

Løsningen ble å slå sammen to leiligheter i første etasje i nummer 21 og lage barnehage for borettslaget.

I dag, 25 år senere, lever den private barnehagen i beste velgående, og torsdag var barn, søsken, foreldre og ansatte samlet for å feire.

Sprell fra Knut

Høydepunktet var nok da Klovnen Knut på sitt noe ustrukturerte vis entret lokalet, dessverre uten sin gode venn Tom Tuba, som hadde tatt feil buss og havnet i India eller var det Danmark og små og store blant annet fikk en innføring i Norges løvebestand!

Høytlesning fra den store, røde eventyrboken Norges Løver slo godt an, mens Tom Tuba kjempet seg hjem fra India og til slutt faktisk rakk festen, han også.

En annen som fikk med seg festen, var Frode Foss, som nå har sitt tredje barn i Hoffsgrenda barnehage.

Vi syns det er utrolig fint her. Det er veldig praktisk og nært for alle, og de som jobber her, er veldig flinke, sier han til Ullern Avis Akersposten.

Nettopp nærheten er viktig. De aller fleste av de 14 barna i barnehagen bor på Skøyen terrasse.

Ja, om ikke alle bor i borettslaget, så er det i hvert fall nesten. Her kjenner foreldrene hverandre. Vi er en liten gruppe, og det er fint, mener styrer Irene Finanger, som forteller at de to leilighetene som barnehagens inneareale utgjør, gir dem god plass.

Med på starten

Marianne Skiaker, som har jobbet i barnehage helt fra starten, bare med et kort avbrudd, forteller at det var åtte foreldrepar som startet barnehagen for 25 år siden.

Jeg syns tiden har gått fort. Nå har jo noen som har gått her tidligere, fått egne barn! smiler hun.

Hva har vært aller best med barnehagen deres?

Vi har bestandig hatt så greie foreldregrupper og et hyggelig miljø, sier hun.

Hvordan har barnehagen utviklet seg, spør vi styrer Irene.

Foreldrene blir stadig mer bevisst, og de stiller mer krav. Vi kjenner at vi ønsker å levere en god barnehage for barna, sier hun, før det er tid for mer kake og feiring ut i de små kveldstimer i den doble leiligheten i Skøyen terrasse 21.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.