Kakesalg for Haiti-barna

Syvendeklassinger på Tåsen skole solgte kaker for barna på Haiti. Foto: Ingvild Liadal

Syvendeklassinger på Tåsen skole solgte kaker for barna på Haiti. Foto: Ingvild Liadal

7. klasse ved Tåsen skole står på for jordskjelvofrene på Haiti.

TÅSEN: Agnes, en av syvendeklassingene som står bak kakesalget forteller at inntekten skal hovedsakelig gå til barna på Haiti.

– Det er helt fryktelig det som har skjedd. Vi ble kjent med at jordskjelvofrene ikke fikk nok hjelp, så da tok vi saken i våre egne hender. Vi skal hjelpe barna på Haiti med de pengene vi samler inn i dag på kakesalget. Barna er Haitis fremtid, sier hun.

Kaker

Elevene i 7. klasse står på rad og rekker med rundt 80 kaker som skal gi en hjelpende hånd til barna på Haiti. Pengene skal gå gjennom Redd Barna først, så til de trengende på øya like ved Cuba. De mener at barna burde hjelpes med det samme.

– Vi vil at flest som mulig kan kjøpe kakestykkene våre for 20 kroner, det er kanskje litt dyrt, men det går til en veldig god sak.

Kakeutvalget er så mangt, og elevene ved Tåsen skole er ville etter brownies, boller og eplekaker.

– Mange av oss har fått med seg ekstra penger av foreldrene våre bare for å gi litt ekstra.

Neste helg forteller elevene at, ved eget initiativ, vil de stå utenfor Ullevål Stadion for å selge kaker. Dette vil også gå til jordskjelvofrene på Haiti.

Hjelpsomme

Lærer Astrid Skibsgaard, på syvendetrinnet er imponert over hvor bra elevene gjør det med kakesalget.

– Vi lærerne kom på ideen da vi jobbet i samfunnskunnskapen om temaet "Verden". Da vi hørte og fikk vite om jordskjelvkatastrofen, visste vi at vi også måtte hjelpe til, sier hun.

Allerede i forrige uke holdt den samme skolen et annet kakesalg, som samlet inn 2974 kroner. Og alt gikk til Redd Barnas arbeid på Haiti.

– Etter storefri, og om det er kakestykker igjen, skal de selges til lærerne, sier Skibsgaard.PS! 7. klassingene klarte å samle inn 14.413 kroner på kakesalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.