RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen utgjør Jan-Roger Antonsen, Sefan Bremen, Truls Agnar Skjørholm, Line Grenheim og Bjørn Galdal den heiteste dama på Balkan.
Sammen utgjør Jan-Roger Antonsen, Sefan Bremen, Truls Agnar Skjørholm, Line Grenheim og Bjørn Galdal den heiteste dama på Balkan.

Kalashnikov,vodka og dugnadsånd

På Lady Moscows snikrelease fikk ingen gåstol stå i ro. Lørdag spiller de på Gamla, med en 86-åring i døra, et sovjetisk kor på scenen og vodka i baren.

Gamlebyen: Ah, dette er utrolig deilig. Jeg tror aldri jeg har vært så nær hjerteinnfarkt som under innspillingen av denne plata, sier Line Grenheim.

Hun har akkurat fått den rykende ferske "Barrel Dance" i hånda. Minst like ivrig som en fireåring på julaften, river hun av plasten og studerer bilder og cd-plata nøye.

Ja, det er litt som å bli far til en 89 år gammel baby, sier Truls Agnar Skjørholm.

Mindre fjas

Gutta i Lady Moscow gliser fra øre til øre mens de betrakter Lines reaksjon. På St Hallvards Pub og Bistro ved Middelalderparken er den russiske vodkaen bytta ut til fordel for skummende pils. Festen skal ikke være før til helga, og Lady Moscow har dessuten rukket å bli voksne siden sist.

Det ble litt for tullete med de lekenavna vi hadde. Folk kunne tolke det i feil retning, forklarer vokalist Bjørn Galdal.

Med nytt design på scenen, bryter vi med det vi har gjort tidligere. Vi vil vise oss fra en annen og mindre fjasete side. Jo mer vi opptrer, jo mer ser vi på oss selv som seriøse, sier Line før hun legger til:

Vi merker det på publikum også. Nå er det ikke bare venner av oss som tvinges til å komme på konsertene, fleiper hun.

Dugnadsånd

I rundt fem måneder har bandet jobbet med innspilling av plata de selv omtaler som en halv-happy plate med et dystert preg, perfekt for årstida vi har i vente. Og selv om idealismen ikke er like fremtredende som sist vi møtte Lady Moscow, er i alle fall arbeidet med plata gjort i tradisjonell sosialistisk dugnadsånd.

Det har vært så mange som har jobba frivillig på denne plata, så det var viktig for oss å ikke stresse noen, sier Truls.

Dette har vært gjort i god dugnadsånd. Grafikere, modeller, fotografer og en haug andre har stilt opp og hjulpet oss. De har fortjent en enorm fest, sier Stefan Bremen.

Skal ta av

Forrige helg ble bidragsyterne takket på behørig vis. Lørdag er det publikums tur til å feire med Lady Moscow. Releasefesten skal holdes på Gamla, og bandet kan love publikum både såre føtter, svetteringer under armene og en lettere lommebok når de entrer scenen med deres største besetning så langt.

Det skal ta bra av, sier Jan-Roger Antonsen.

Med et sovjetisk kor på tolv personer og ti dansere fra Den Norske Balletthøyskole håper Lady Moscow på en heidundranes festkveld, selv om de ikke fikk forhandlet seg til lavere vodka-priser denne gangen.

Vi prøvde virkelig,altså, sier Truls oppriktig.

Dansa med gåstol

Da bandet hadde en liten snikrelease på Grønland Flerkulturelle Eldresenter, var det portvin, og ikke vodka som ble servert.

Vi ble bedt om å spille på portvinaften klokka elleve på formiddagen. Den eldste blant publikum var faktisk 100 år, og folk dansa med gåstolene sine. De var strålende fornøyd og ville booke oss til ny konsert. Det var utrolig hyggelig, forteller Jan-Roger.

Det er en av de beste konsertopplevelsene jeg har hatt. Der spiller jeg gjerne igjen. En 86 år gammel dame som var der har sagt seg villig til å stille som dørvakt til helga, sier Truls.

Det er litt som å

bli far til en 89 år gammel baby

Truls Agnar Skjørholm

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere