*Nettavisen* Nyheter.

Kalte eksen «en pervers gris» – fikk juling

DØMT: En mann (20) er dømt for å ha banket opp ekskjæresten sin i en leilighet i sentrum i fjor vinter. Foto: Illustrasjonsfoto

Ekskjæresten kalte han en pervers gris. Da svartnet det for mannen, som banket henne opp.

OSLO TINGRETT: Mannen (20) er nå dømt for å ha banket opp ekskjæresten i en leilighet i sentrum av Oslo i februar i fjor.Tiltalte og fornærmede skal ha blitt kjent i 2007, og de ble etterhvert kjærester. De skal ved flere anledninger har vært på lange utenlandsopphold sammen, og i 2010 flyttet de sammen i Oslo.

Innrømmet utroskap

Etter dette skal de ha kranglet en rekke ganger, blant annet som følge av ulike former for sjalusi og utrygghet, heter det i rettsdokumentene.

Den utløsende årsaken for voldsepisoden skal også ha vært sjalusi. Det var da slutt mellom de to, men kvinnen skal forut for dette ha innrømmet det hun selv omtaler som utroskap.

Tiltalte reiste etter dette til Bergen, men kom tilbake en fredag i slutten av februar. Han skal ha forklart at han da var på en fest i Oslo, og at han oppsøkte parets tidligere felles leilighet lørdag morgen.

Ble trist – slo med knyttet neve

Fornærmede skal da ha tillatt at han la seg til å sove i leiligheten, under forutsetning av at han forsvant senere på dagen. Det gjorde han imidlertid ikke, og da fornærmede kom tilbake oppsto en voldsom krangel mellom de to.

Hun skal blant annet ha sagt til tiltalte «Du er en pervers gris som kommer til å ende opp som en gammel mann i Thailand som kjøper av horer».

Tiltalte skal ha forklart retten at dette var trist for han å høre, og at han så skal ha blitt agressiv.

Retten finner det bevist at han skal ha skubbet fornærmede i gulvet, slo henne med knyttneven fire ganger på armene, og senere flere ganger med knyttet neve i hodet.

Tiltalte skal også ha rasert leiligheten, der kvinnen fortsatt bodde og er også dømt for å ødelegge blant annet et kaffebord og en printer.

Mannen erkjente ikke straffeskyld, men retten er enstemmig i sin dom. Mannen er nå dømt til samfunnsstraff i 45 timer. Han må også betale i underkant av 7000 kroner til fornærmede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.