RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kamp for floraen

I sommer skrev vi om hvordan Kjempebjørnekjeks/Tromsøpalme spredte seg i Prinsdal. Vår tipser oppfordret alle som oppdaget de "importerte" farlige plantene om å bli kvitt dem.

Nå har Friluftsetaten gått ut med en pressemelding hvor de oppfordrer folk til å tipse om funn av bl.a. Kjempebjørnekjeks. I pressemeldingen heter det: Ikke alle planter er søte prydplanter. Noen er så dominerende at de truer med å gjøre Oslos planteflora fattigere. Derfor er Friluftsetaten nå i gang med et stort arbeid for å bekjempe introduserte arter som kjempebjørnkjeks, kjempespringfrø og russesvalerot. "Introdusert" er en art som opprinnelig ikke hører hjemme i Norge. Den spres hit for eksempel ved dumping av hageavfall, flytting av jordmasser eller ved frøspredning. Vi legger vekk silkehanskene når vi bekjemper de introduserte artene. Kjempebjørne-kjeksen graves opp, og røttene kuttes. Kjempespringfrø og russesvalerot luker vi bort. Bekjempelsen er et samarbeid med flere andre virksomheter. Arbeidet har pågått i etapper gjennom sommeren. Hensikten er å unngå at blomstrene setter frø og formerer seg. Elvedragene langs Alna, Ljanselva og Hoffsvassdraget er gjenstand for denne spesielle skjøtselen. Her er det bestandene av kjempespringfrø og kjempebjørnekjeks som skal knekkes.

Tips oss:Friluftsetaten har god oversikt over de introduserte artene langs de store vassdragene, men vi ønsker tips om kjempebjørnekjeks og kjempespringfrø andre steder.

Les mer på nettsidene våre www.friluftsetaten.oslo.kommune.no/dyr_blomster/

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere