Kamp om BSK-makt

Det blir en helt spesiell generalforsamling i Bækkelaget Sportsklubb i kveld. Ett av Oslos aller flotteste idrettslag står i fare for å bli splittet.

Det skapte bølger i hele idretts-Norge da Nordstrands Blad rett før påske skrev om valgkomiteens ønske om å kaste hele det sittende Norway Cup-styret. I Arbeidsutvalget for BSK var det også utskifting på alle som ikke sto på valg. Turneringsledelsen bak Norway Cup, æresmedlem og årets ildsjel Rigmor Andresen samt BSK-nestor Frode Kyvåg gikk hardt ut for å støtte Bjørn Tore Lie og hans medspillere i dagens styre.

Leder av valgkomiteen, Øystein Sundelin, avviste kritikken og påpekte at det ikke kunne være slik at de ansatte skulle velge lederne. Han pekte videre på at det var vel kvalifiserte folk som var foreslått i de nye styrene. Senere trakk Frode Scheie sitt kandidatur som leder av Norway Cup-styret. Lie får dermed fortsette hvis han vil. Problemet er bare at han i så fall vil ha med seg sine støttespillere videre, og dermed kan det bli en dramatisk generalforsamling i kveld.

Frode Kyvåg bruker ord som «skamfull» og «hånlig» når han skal beskrive sine tanker om at valgkomiteen ville bytte ut Bjørn Tore Lie. Men i kulissene handler dette om en interessekamp som har pågått over flere år. Mange i Bækkelaget SK mener damenes håndballag, en av klubbens absolutte flaggskip, har fått for lite penger og fokus i klubben. Byåsen og Larvik har dratt milevis fra BSK, som en gang var den klubben alle andre norske lag fryktet på en håndballbane, og dit alle stjernene ville komme.

På den annen side er BSK minst like berømt for «verdens største fotballturnering», og de fleste er enige om at den biten har vært svært veldrevet. Til sist kommer alle de andre idrettene som er representert under BSK-paraplyen, og som også trenger oppmerksomhet fra AU.

Hvem som «har rett» i denne saken skal ikke vi sette oss til dommer over. Men at det er en reell kamp om ressursene og hvem som skal bestemme klubbens satsinger i årene som kommer er det liten tvil om. La oss håpe stridsøksen begraves og at det kommer til en løsning som både ivaretar elite, bredde og verdens flotteste fotballturnering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag