RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye barne-og ungdomslærlinger i bydel Østensjø: Fra venstre: Bilal Bashir Malik, Kristin von Hirsch, Veronica Levin, Julia H. Pedersøn, Mina Ali og Aisha B. Ahmad.
Nye barne-og ungdomslærlinger i bydel Østensjø: Fra venstre: Bilal Bashir Malik, Kristin von Hirsch, Veronica Levin, Julia H. Pedersøn, Mina Ali og Aisha B. Ahmad.

Kamp om plassen

Seks nye lærlinger er på plass i Østensjø bydels barne- hager. De er heldige som kom gjennom nåløyet.

Østensjø: Det er ingen ukjent sak at det er for få lærlingplasser i Oslo kommune. Etter VK1 i helse- og sosialfag er det kamp om plassene for å få en lærlingplass.

Det er mange som søker, ja. Man må stå på for å få en plass, bekrefter Veronica Levin, som begynte som lærling i barnehage i august.

Etterspørselen er enorm, og det er ikke nok plasser til alle. Lærlingene som på fredag var samlet i bydelsadministrasjonen for å få informasjon om de neste to årenes lærligløp var enige om at dette er leit. De skal nå ut i praksis i barnehager, og deretter i SFO og i fritidsklubber. Etter to år går de opp til fagprøven, og deretter er de barne- og ungdomsarbeidere. Denne veien er det ikke alle som får sjansen til å gå.

Bydelens ansvar

Anette Bøhn er ansvarlig leder for lærlingene i bydel Østensjø. Hun understreker at dette er bydelen med flest lærlinger, og hun ønsker seg flere.

Det er et ansvar bydelen har å kunne tilby lærlingplasser i bedrift, sier Bøhn.

Alle de som ikke får plasser i barnehage i år, må ha opplæring i klasserom isteden. Dette er ikke ansett som optimalt, verken av elevene eller bydelen.

Lærlingene får god kjennskap til bedriftene de jobber i, og de stiller derfor sterkt i en ansettelsesprosess. Lærlingordningen er en måte å rekruttere på også.

Vi får god kjennskap til de som kan jobbe i bydelen, og som har den faglige bakgrunnen fra denne utdannelsen, sier Bøhn.

Det er for tiden tolv lærlinger innen barne- og ungdomsarbeid i bydel Østensjø. En av disse er i permisjon fordi hun ikke får barnehageplass. Det er åpenbart ikke bare lærlingene som kjemper om plassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere