RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med et godt miljø og nærhet til sentrum, stortrives spydkasteren Sveinung Blikom og danseren Christine Skundberg som "rønnere" i Grefsen-åsen. Foto: Anders Jørstad
Med et godt miljø og nærhet til sentrum, stortrives spydkasteren Sveinung Blikom og danseren Christine Skundberg som "rønnere" i Grefsen-åsen. Foto: Anders Jørstad

Kamp om plassene på Rønningen

Mot et rekordår for antall søkere, demonstrerte Rønningen folkehøgskoles dansere, musikere og spydkastere (!) "Rønningvennskap" i praksis under informasjonsdagen.

RØNNINGEN: Med over dobbelt så mange søkere som det er plasser, blir det kamp om å få innpass til folkehøgskolen i Grefsenåsen til høsten.

I tillegg til lokale elever fra Grefsen, huser den eneste folkehøgskolen i Oslo i dag elever fra Skjervøy i sør til Hammerfest i nord.

Mange linjer

Til informasjonsdagen sist lørdag kom søkere fra blant annet Gjøvik og Bergen for å ta skole- og internatlivet eller det "intense sosiale miljøet" som rektor Svein Marstein kaller det i nærmere øyesyn.

Med ti studieretninger kunne rektoren også kunngjøre at folkehøgskole ikke lenger er ensbetydende med tekstilarbeid. Med egne linjer for dans, musikk, lyd og bilde, kunst og design, solidaritetsarbeid, ekspedisjoner, språk og toppidrett, utgjør elevmassen på 131 et bredt mangfold.

Jeg trives kjempegodt her, og de mange linjene gjør miljøet veldig mangfoldig og spennende, mener Sveinung Blikom, spydkasteren som kombinerer oppholdet på Toppidrettssenteret med å være elev på Rønningen.

Ikke et sidespor

NRK-veteran og en av skolens forelesere, Gunnar Grøndal, mener at oppholdet på Rønningen gir rom for å utforske nysgjerrigheten, og at folkehøgskolen ikke er et sidespor i utdanningsløpet. Og når publikummet i den fullsatte gymsalen fikk servert store mengder energisk dans og musikk samt filmopptak fra studieturene med ørkensafari i Afrika og shoppingtur i Beverly Hills viste "rønnerne" at dette er et "friår" litt utenom det vanlige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere