*Nettavisen* Nyheter.

Kampen for å overleve

Vestli IL

Vestli er et av mange lag som må kjempe hardt for å holde seg i 3. divisjon i år.

VESTLI: Vestli fotball unngikk med nød og neppe nedrykk fra 3. divisjon i fjor, og laget har i vinter tapt alle treningskampene. Treneren Knut Hebæk kan ikke se for seg at laget hans kommer til å kjempe om noe annet enn å unngå nedrykk i år.

Fra før er det kjent at neste års 3. divisjon blir slanket fra 24 til 12 avdelinger. Dette skjer ved at minst fem lag fra hver avdeling rykker ned til 4. divisjon.

Dermed ser det skummelt ut for de fem Groruddalsklubbene som er samlet i en og samme avdeling i 3 divisjon.

Må bli giftigere

Vestli-trener Knut Hebæk forteller at laget hans er altfor inneffektive foran goalen.

– Vi produserer sjanse etter sjanse, men fortsatt sliter vi med å faktisk sette dem. Det vi også la merke til under fjorårets sesong, var at vi også slipper inn alt for mange scoringer.

– For at vi i det hele tatt skal klare å overleve 3. divisjon, må vi rett og slett bli bedre i begge bokser, sier Hebæk.

Gir aldri opp

Treneren understreker samtidig at det slett ikke bare er negative sider med laget.

– Det er også mye positivt.

vi kan ta med oss fra fjorårets sesong, nemlig evnen til å aldri gi opp i kamper. Vi kom stadig vekk tilbake i kamper der vi lå under. Dette er en egenskap jeg håper vi kan ta med oss videre i år også, forteller Hebæk.

Klubben har så langt mistet spilleren Ilias El Hafedi til fordel for den nyopprykkede 2. divisjonsklubben Oslo City. Samtidig har klubben sikret seg to nye spillere. Saman (tidligere Furuset) og Foffa (Elingsrud) er begge klare for spill.

Starter med lokaloppgjør

Treneren forteller oss at spillerne gleder seg til å komme i gang med sesongen fortest mulig. Laget møter allerede Grorud i første serierunde til lokalderby. Kampen spilles lørdag 17. april klokken 15.00 på Vestli Kunstgress.

– Hvorfor skal folk komme og se akkurat laget deres spille?

Jeg håper først og fremst at folk skal komme og se oss spille pga lokalpatriotisme. Vi vil veldig gjerne at folk ifra Vestli skal finne en lokal identitet i laget slik at dem får lyst til å komme og støtte oss på matcher!

Tidligere ukas lag:
SF Grei: Jakter opprykk
Rommen SK: – Vi skal unngå nedrykk
Hasle-Løren IL: Klarer de opprykk i år?
Årvoll IL: Henter inspirasjon fra Barcelona

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.