Kampen for en bedre holdning

Massør Lisa Gabrielsen hos Body Business i Tostrups gate på Frogner ser at mange intense timer låst foran pc'en gir kan gi mange plager.

Massør Lisa Gabrielsen hos Body Business i Tostrups gate på Frogner ser at mange intense timer låst foran pc'en gir kan gi mange plager.

Klassisk massør Lisa Gabrielsen slår et slag for arbeidsstilling og en bedre holdning.

FROGNER: Kroppen vår er ikke skapt for å sitte foran pc'en åtte, ti eller tolv timer i strekk, og Lisa Gabrielsen hos Body Business på Frogner forteller at nakke- og skulderproblemer er i vinden som aldri før.

Arbeidsstillingen

Så mange begynner å innse akkurat dette, at stadig flere firmaer nå inngår avtale om massasje på arbeidsplassen.

Stadig flere ser også at massasje er et viktig forebyggende tiltak, sier Gabrielsen, som jevnlig er på farten rundt til ulike bedrifter med massasjebenken.

Når man sitter mange timer foran pc'en, sitter man gjerne med spiss vinkel i hoftene, slik at musklene blir stramme og korte under lårene. Skuldrene trekkes samtidig fremover, mens nakken gjerne vil kompensere med å trekke seg bakover. Da blir det spenninger, for eksempel mellom skulderbladene, sier massøren, som oppfordrer til å ta pauser og forandre stilling jevnlig.

Ja, folk flest er ikke klar over hvor viktig det er med forandringer, sier Lisa og nevner skrekkeksempelet på en forferdelig arbeidsstilling:

Se på hvordan en regnskapsfører gjerne sitter, sier hun. De sitter ofte med store regnskapsbøker i fanget, mens de lener seg frem mot tastaturet.

Og da blir det gjerne bruk for deg?

Ja, det gjør det!

Finner punktene

Lisa forklarer litt av tankegangen bak den klassiske massasjen, som hun har studert ved Institutt for helhetsmedisin her i Oslo.

Jeg sjekker triggerpunkter. Når det gjør litt vondt, vet jeg at jeg er på rett sted. Jeg stiller samtidig spørsmål for å finne frem til de riktige punktene. Jeg masserer og klemmer på dem for å hjelpe muskelfibrene til å gi slipp på spenningene. På den måten åpner jeg opp for at oksygenrikt blod kan strømme gjennom, sier massøren som i mange år jobbet i London, med medisinsk antropologi som fag.

Hvorfor ble det massasje?

Jeg ville gjøre noe helt annet, jobbe for meg selv. Da ble det klassisk massasje, som også kan kombineres med andre type behandlinger, forteller massøren på Frogner, som også sitter i styret i Norges massasjeforbund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.