RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen fortsetter

Selv om Aktiv Ryddecentral fikk nei fra Fylkesmannen, kommer de til å fortsette kampen om å utvide søppelsorteringsanlegget på Haraldrud. Neste steget blir å anke saken til kommunen.

Bjerke: Området hvor anlegget ligger er et såkalt friområde og Fylkesmannen sa derfor nei til Ronny Møller, eier av Aktiv, til å utvide sin sorteringskvote fra 5 000 tonn søppel til 6 000 tonn.
Møller mener det er lite logisk å nekte han utvidelsen, da området rundt anlegget nesten utelukkende består av søppel- bedrifter, inkludert giganten Norsk gjenvinning.
Det er stor motstand mot søppelbransjen, men et sted må vi jo være, sier Møller.
Anker saken
Møller sier han kommer til å ta saken videre med Oslo kommune ved å søke om en såkalt dispensasjon for å få tilsidesatt frilufts-kategoriseringen.
Hvis han får dette innvilget kan han fortsette med utvidelsesplanene. Hvis ikke, kommer han til å flytte fra området, og da kommer søppelet han nå sorterer til å gå 100 meter ned i gata til Norsk gjennvinning.
Søppelet kommer jo hit uansett, det er bare et spørsmål om å kjøre litt lengre, sier Møller.
Politisk motstand
Da Møller søkte i fjor høst om å sette opp et telt hvor sorteringen kunne foregå, fikk han innvilget søknaden av Oslo kommune.
Men så var det stopp.
Den forrige BU ledelsen gikk konsekvent imot å utbygge søppelbransjen, og vi har gjort det samme, sier BU leder for bydel Bjerke, Torstein Winger (Ap).
Men Bjerke understreker at motstanden til utvidelsen ikke er fordi "de er ute etter å ta søppel bransjen", men at det er på tide å tenke mer langsiktig for Haraldrud-området.
Vi har visioner om å legge tilrette for andre typer næringer som er mer miljøvennlige, forteller Winger.
Dette vil innebære å beholde mye av søppelindustrien, som er viktig for områdets økonomi og industrinæring, men å sette nye miljøstandarder for å gjøre området mer attraktivt for andre industrier.
Ingen kan ikke si at Haraldrud-området er særlig estetisk, påpeker Winger, som håper at dette kan forandre seg.
Leder for Groruddalen miljøforum, Magnar Hasle, har tidligere gått sterkt ut mot utvidelsen til Akers Avis, men ville ikke kommentere saken overfor Lokalavisen Groruddalen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere