RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen kan være over

På forrige BU-møte i Bydel Alna gikk politikerne enstemmig inn for bygging av ridesenter i Alnaparken. Dermed er det bare Bystyret som kan stoppe Lene Kraghs 11-år lange drøm fra å gå i oppfyllelse.

Alna: Hvis alt går slik Kragh håper det går, kan de 16 hestene som i dag holder til i Trosterudstallen, flytte ned til et nytt ridesenter i løpet av romjula.
Men hvis bystyret går imot forslaget, er det kroken på døra for godt for hesteentusiastene. Dispensasjonen som gjør at stallen fortsatt er åpen i dag, går ut første januar 2006.
Ingen alternativer
- Vi har ingen alternativer igjen hvis vi ikke får flytte til Alnaparken. Men nå tror jeg på det. Jeg tror virkelig at denne gangen skjer det, men jeg har nok ikke skjønt det helt, ler Kragh.
Dagens stall har jevnlig besøk av 250 unger i uka. I tillegg kommer barnehager, skoleklasser, foreldre og besteforeldre på besøk.
- Med ridesenter i Alnaparken ønsker vi å øke kapasiteten. Våre visjoner er å slå oss sammen. Sammen er vi sterkere.
Tilbud til alle
I utgangspunktet ønsker Kragh å ha 20 skolehester på det nye senteret, men i tillegg ønsker hun at 20 privateide hester skal få stallplass. Men det er én betingelse for å få stallplass i det nye senteret - hesteeieren må være medlem av Østmarkas rytterklubb.
- Primært vil det bli en rideskoledrift. Det er det som holder driften økonomisk, men vi ønsker å gi et tilbud til alle. Man må ikke eie en hest for å ri. Vi vil ta med det tilbudet vi har i dag, men vi ønsker også å utvide dagens tilbud. Nå har vi endelig fasilitetene, smiler en glad eier av Trosterudstallen.
Om bystyret skulle gå inn for det nye senteret vil de som rir endelig få tilgang til toalett, garderobe og kafe.
- Endelig vil de få mulighet til å gjøre ting som før var vanskelig. Tak over senteret vil gi mulighet for terapiriding året rundt. Nå har vi bare kunnet tilby slik riding fra april til oktober. Vi vil også innføre ridderriding og western for å gjøre hestesport mer attraktivt for gutter. I tillegg ønsker vi et tettere samarbeid med flere bydeler. Vi vet at hest har en positiv innflytelse på folk som har problemer.
I tiden før saken kommer opp i Bystyret, har Kragh søkt om 3,8 millioner kroner i tippemidler. Kommunen bevilger 3,2 millioner om omreguleringen går igjennom. Resten av de 11,4 millioner kronene på budsjettet håper Kragh finansieres av lån.
- Vi ønsker å få et sammensveisende og inkluderende miljø. En helg i måneden håper jeg at vi kan ha et show for publikum, avslutter en optimistisk Kragh.


Vi har ingen alternativer igjen hvis vi ikke får flytte til Alnaparken. Men nå tror jeg på det. Jeg tror virkelig at denne gangen skjer det, men jeg har nok ikke skjønt det helt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere