RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen mot rasisme fortsetter på Holmlia


Holmlia bibliotek har hatt utstilling for å belyse antirasistisk arbeid.
Holmlia bibliotek har hatt utstilling for å belyse antirasistisk arbeid. Foto: FOTO: LINN SKULSTAD
Holmlia Deichmanske bibliotek har holdt utstilling for å minnes Benjamin Hermansen, og lære andre om nulltoleranse for rasisme.

HOLMLIA: – Utstillingen er holdt for å formidle innhold, informasjon og kunnskap om det som skjedde med Benjamin. Den er til for å endre holdninger hos mennesker, sier Mette Helland Jahr, informasjonsansvarlig på biblioteket.

LES OGSÅ: – Vi vil aldri glemme

Utstillingen har pågått fra 4.-31. januar for å fortsette å opplyse om problemet.

– Vi må ikke slutte å tenke på dette. Det er en pågående kamp og viktig at vi synliggjør de problemene som omhandler rasisme, understreker Jahr.

«Hør’a»

Utstillingen «Glem ikke – Benjamin 10 år etter!» har vist bøker, filmer, lydbøker og sitater fra boken «Hør’a, 2003» som ble skrevet av Holmlia-ungdom etter drapet på sin venn.

I tillegg har det vært en underskriftskampanje for å hedre Benjamin. Målet med kampanjen var å slutte seg til ideen om antirasisme. Så langt er det 120 som har skrevet under, men biblioteket håper på flere.

Fikk penger

Biblioteket har vært en stor pådriver i det antirasistiske arbeidet i Oslo kommune, og i kjølvannet av drapet bevilget Antirasistisk senter 20.000 kroner til dem.

Pengene gikk til oppstarten av bibliotekets ARI-samling (Antirasistisk Informasjon) som inneholder litteratur, bøker, filmer og lydbøker med temaet rasisme, anti-rasisme og nynazisme.

– Biblioteket ønsket å gjøre noe spesielt, og er en viktig del av lokalmiljøet, derfor ønsket vi å støtte utstillingen, sier Mari Linløkken i Antirasistisk senter.

Kamp mot holdninger

Forholdet mellom ungdommen på Holmlia er bedre nå enn det var for ti år siden, mye takket være biblioteket.

Ikke nok med at de har holdt denne utstillingen, men det kommer flere arrangementer i løpet av året for å hele tiden belyse temaene.

Utstillingen er viktig for lokalmiljøet og Linløkken mener budskapet er klart:

– Denne kampen er ikke vunnet en gang for alle, så vi må være på alerten. Vi må holde oversikten og jobbe mot slike holdninger, sier hun.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere