*Nettavisen* Nyheter.

Kampen om Groruddalen

HUMOR: De blir anklagd for å være humørløse fordi de sier klart, høyt og tydelig nei til OL i Oslo. Men de ler likevel. FOTO: JULIE MESSEL Foto: FOTO: JULIE MESSEL

Rødtleder Bjørnar Moxnes lover å fortsette å kjempe for Aker sykehus som lokalsykehus.

GRORUDDALEN: Leder og førstekandidat Bjørnar Moxnes og andrekandidat Seher Aydar (23) fra Veitvet vil mobilisere velgere i Groruddalen og holder lørdag årsmøte i nettopp Grorud samfunnshus.

Nå håper de å mobilisere groruddøler.

- Høyrebyrådet sier de vil bruke OL i Oslo som t lokomotiv for Groruddalen, det tror jeg ikke på, sier Moxnes, og legger til:

- OL er ikke svaret på hva Groruddalen trenger. Byrådets anslag på at det kommer til å koset 21-24 milliarder kroner har vi ingen tro på Det kommer til å koste langt mer.

Uforsvarlig pengebruk

Moxnes mener det er uforsvarlig å bruke penger på OL, så lenge folk ikke får plass på sykehjem, barnevernet ikke har kapasitet til å hjelpe barn som trenger det, og barnehagene ikke er gode nok.

Vil ha OL til Groruddalen

Rødt-lederen er vant til å bli kalt humørløs:

– Du kan ha det så moro du bare vil, men når det er seriøse oppgaver vi ikke har penger til å løse er det helt uaktuelt å bruke penger på OL. Det hadde sikkert blitt en morsom fest, men OL-bakrusen hadde blitt enorm, og den hadde begynt allerede nå, sier Moxnes, som i utgangspunktet er svært positiv til at det skal være folkeavstemming om saken.

Gir ikke opp Aker sykehus

Neste punkt på programmet for Rødt i forkant av årsmøtet er følgende: - La Aker sykehus leve - Groruddalen trenger et skikkelig lokalsykehus!
Bjørnar Moxnes understreker at Rødt aldri vil slutte å kjempe for å reetablere Aker som lokalsykehus for Oslo.

– Det trenger vi nå, og kommer vi til å trenge enda mer i fremtida. Det er knappe to uker siden det var krise på legevakta, og man måtte flytte flere operasjoner til Aker. På A-hus ligger folk på gangen og i gymsaler, på Aker står nye poster og senger tomme: Det er helsepolitisk idioti, sier Rødt-lederen.

Tredje og siste punkt: - Rødt krever omkamp – Beredskapssentralen må ikke legges til Alnabru!

- Høyre vil bygge blokker i bånn av Groruddalen og flytte arbeidsplasser og næringen ut av Oslo. Det vil ikke Rødt. Vi vil beholde næring i Groruddalen og utvide Alnabruterminalen. Å bygge beredskapsbasen på Alnabru vil hindre utvidelse av terminalen, sier Moxnes,som heller vil ha basen på Lahaugmoen

- Står kampen om Oslo i Groruddalen?

- Å mange måter ja. Vårt anliggende er å utjevne forskjellene i Norge, og i Oslo. Byen er delt og størsteparten av de som har minst bor i Groruddalen. Det må vi gjøre noe med, slår Aydar fast.


Les også:

OL for 20 millarder- bare 2,7 til Oslo

Vil ha svensker og polakker til Kollen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.