RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På rails i Grefsenkleiva på Trollvannsiden. (Foto: Utlånt, kan ikke kjøpes.)
På rails i Grefsenkleiva på Trollvannsiden. (Foto: Utlånt, kan ikke kjøpes.)

Kampen om stålet

De proffe utøverne blir stilt på sidelinjen når Battle of Steel arrangeres 20. februar. Her skal nemlig de unge og lovende bli satt i søkelyset.

GREFSEN: - I utgangspunktet er det alt for mange proffkonkurranser, vi vil gi den yngre garde en sjanse til litt berømmelighet, sier Nils Fosberg fra SteelFiber, en av arrangørene bak snowboardkonkurransen i Oslo Skisenter, tidligere Grefsenkleiva.

- Vi ønsker å skape litt aktivitet, samtidig som vi kanskje kan finne frem til noen unge utøvere som kan skape noe i fremtiden, sier Fosberg.

Vant Arctic Challenge

Henning Martinsen vant SteelFibers konkurranse i 2005. Martinsen er idag en av verdens beste snowboardere og vant senere Arctic Challenge i 2006, og ble nr 2 i 2007.

På den tiden ble SteelsFibers konkurranser gjennomført som en videokonkurranse. Nå ønsker de å gjøre noe litt mer sosialt ut av det.

- Dette er et helt nytt format for SteelFiber, tidligere har vi arrangert konkurranser hvor utøverne kan filme seg selv. Men dette er ikke noe sosialt, man får ikke følelsen av å delta på noe, sier Fosberg.

Skjulte talenter i Groruddalen?

Battle of Steel blir den første snowboardkonkurransen som blir arrangert på Grefsen. Konkurransen er åpen for alle usponsede snowboardere på junior-nivå. Snowboardbutikken Whitewater er medarrangør sammen med SteelFiber.

Arrangørene tror det kan være mange skjulte snowboardtalenter i Groruddalen.

- Vi er veldig interessert i deltakere fra Groruddalen. Her er det en stor befolkning, og mange snowboardere, sier Nils Fosberg

"Kjedelige vinterferier"

20. februar er midt i vinterferien, og konkurransen blir dermed et tilbud til de som ikke kommer seg til fjells den uka.

- Vi vil få til en happening i vinterferien for de som ikke får muligheten til å reise noe annet sted, sier Fosberg, som selv kan huske kjedelige vinterferier hjemme i byen.

Nå håper arrangørene at påmeldingene skal renne inn.

- Vi forventer en hyggelig dag med masse barn og foreldrene deres og gratis pølser og kos, avslutter Fosberg.

Konkurransen er åpen for juniorkjørere under 16 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere