Kampen om vinen

Her tråkker Julie Kathrine Andresen 14 kilo druer i to minutter for å få mest mulig druejuice.

Her tråkker Julie Kathrine Andresen 14 kilo druer i to minutter for å få mest mulig druejuice. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Alle finalistene tråkket så druene sprutet, og ga alt i kampen om å bli årets vinmaker for australske Lindemanns.

Det var en glad Heidi Iren Hansen som gleder seg til å reise på vintur. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

OSCARS GATE: Oslobeboerne Peter Sand Dørstad (21) og Julie Kathrine Andresen (22) søkte begge på det som må være den beste sommerjobben midt i den norske vinteren: Vinmaker hos Lindemans i Australia, med mulighet til gjennom to uker å følge hele produksjonsprosessen i et av landets mest tradisjonsrike vin-hus.

– Jeg har i lang tid hatt stor lidenskap for vin og faget mitt som servitør, men vin fra den nye verden kan jeg mindre om, sier Peter Sand Dørstad som allerede har representert Norge i servitørfaget under World Skills i Canada.

Full gass

De åtte finalistene måtte konkurrere i blant annet druetråkking, vin-quiz og blindsmaking, og det er stor snakk om strategi under druetråkkingen.

KLIKK HER, OG SE BILDESERIE FRA KONKURRANSEN

– Det er vel bare å gi full gass, og akkurat i denne konkurransen er det nok en fordel med store føtter, sier Dørstad og ler.

14 kilo druer

Og det er en kald affære å tråkke 14 kilo druer i to minutter.

– Det var skikkelig kaldt! sier Julie.

Det var jevnt mellom deltakerene i alle konkurransene, og de fleste fikk tråkket ut cirka 3-4 liter druesaft , og også blindtesten var jevn.

Ung vinner

Vi fikk bli med Julie inn da det var hennes tur, og hun var rask og sikker. hun fikk smake på fire forskjellige glass, med hvit, rød, rosè og druesaft.

– Jeg tror det gikk ganske bra, sa hun etter endt smaking.

Desverre ble det verken Julie eller Peter som nådde helt opp dene gangen, selv om sistnevnte fikk en god andreplass. Vinneren ble 23 år gamle Heidi Iren Hansen, som allerede tross sin unge alder har rukket å bli resturantsjef.

– Dette blir en utrolig mulighet for meg, og jeg gleder meg masse til å dra til Austarlia,sa hun etter finalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag