RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram.
Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram. Foto: Arkivfoto

Kamphaner brukte Suárez-metoden

Byturen endte med slåsskamp og biting i både øre og finger for to slåsskjemper på Tøyen.

OSLO TINGTRETT/TØYEN: Biting er i vinden om dagen, selv om det ikke regnes som en særlig ærefull måte å vinne kamper på.

Om de var inspirert av Uruguays Luis Suárez vites ikke, men tenner ble tatt i brukt da to karer barket sammen kvart over fem, natten til 9. februar i år.

Nylig møtte en 24 år gammel mann i Oslo tingrett tiltalt for legemsbeskadigelse etter hendelsen.

24-åringen hadde vært på byen og truffet noen bekjente på et utested. De hadde ved stengetid reist til Tøyen hvor 24-åringen ikke var ønsket inn i en leilighet.

Les også: Guttestreker førte til storbrann i barnehage

Bet av del av øret

Basketaket som oppsto som følge av dette førte til at 24-åringen tok en jafs av øret til mannen han slåss med. En del av øret falt av og huden på baksiden av øret ble revet av.

24-åringen hevdet i tingretten at han bet mannen i øret for å få ham til å løsne bittet om 24-åringens finger.

Tiltalte erkjente ikke straffskyld i tingretten. Han ble dømt til 60 dagers fengsel, hvorav 30 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år, noe som er langt midlere enn aktors påstand om seks måneders fengsel. Han ble også dømt til å betale vel 22.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede, samt 1.000 kroner i saksomkostninger.

Les også: Oslo sitter på en enorm gjeldsbombe

Vil trolig anke

– Min klient har nektet straffskyld og forklart at han bet i øret fordi han ble bitt i fingeren. Selv om det tas hensyn til dette ved straffeutmålingen og ved fastsettingen av oppreisning, mener han at det blir helt feil når han skal straffes for å gjort det han synes var nødvendig for å redde fingeren sin. Han vil nok anke dommen så snart som mulig, sier mannens forsvarer Joar Berg Henjum.

Andre saker fra dittOslo.no:

Åpnet opp for en liten KFUM-arena

– Vi må rykke ut for å stoppe alarmselgere

– Jeg har ikke sett noe lignende i mine 20 år som megler
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere