RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli gjerde i Bestumveien


Her kan det komme et gjerde mellom trikk og veibane på toppen av granittskillet. Foto: Vidar Bakken
Her kan det komme et gjerde mellom trikk og veibane på toppen av granittskillet. Foto: Vidar Bakken
Noen har opplevd den stygge skrape-lyden mellom bil og granittkant i Bes-tumveien. Hvorfor er den satt opp?

BESTUM: Flere har spurt om hvorfor det er anlagt en 25 til 30 centimeter høy granittkant i Bestumveien. Det har skjedd på et stykke mot trikkesiden, på strekningen der Bestumveien krysser Holgerslystveien og Bestum skolevei. Veien er trang, og det er tilnærmet umulig å få plass ved en møtende lastebil.

Ikke bedre med snø

Da er det fristende å legge seg godt ut, men pass på kanten! Det kan være vanskelig å beregne avstanden til den høye kanten, når du ikke har synsreferanse til siden og ser selve kanten. Det kan hende at du som andre må se at sidekanalen blir klemt inn eller at du får en solid skrape i lakken. Bedre blir det ikke til vinteren når kanten forsvinner under et tynt snølag.

Bommer på begge sider

– Kanten er satt opp på grunn av sikkerheten mellom trikken og trafikken på veien. Vi vil ikke ha biler inn på skinnegangen. Nå kan trikken øke hastigheten på denne strekningen, sier prosjektleder i Kollektivtransportproduksjon, Arild Bratlie.

– Det skulle vel ikke være nødvendig å øke hastigheten på den korte strekningen, hvor det er to kryssende veier med skolebarn?

– Vi vil sikre disse veiene gjennom at det kommer bommer på begge sider av veien, sier Bratlie.

– Det er veldig trangt når man møter en større bil, som en lastebil. Hvorfor kan man ikke sette opp et gjerde, slik at det blir lettere å se hvor kanten på veien går?

– Det er en mulighet å skilte veien, at det blir smalere på denne strekningen. Det er også mulig at det kommer et gjerde. Det skal gå akkurat, slik at det blir stor nok avstand mellom trikk og gjerde, sier Bratlie.

(Det skal være en sikkerhetsavstand, slik at det er mulig at en person får plass mellom trikk og gjerde – journ.anm.)

Ullern Avis Akersposten kommer tilbake med avgjørelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere