Kan bli stort badeland på Røa

2014: Hvis alt går som det skal vil dette byggeprosjektet stå ferdig i 2014.Skisse: Y&s arkitekter

2014: Hvis alt går som det skal vil dette byggeprosjektet stå ferdig i 2014.Skisse: Y&s arkitekter

Hvis kommune og stat gir tillatelse kan Røa bad bli større enn tidligere planlagt med langt flere aktiviteter. Samtidig blir parkeringskapasiteten mangedoblet.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENDELIG: Snart kan dette bli en realitet på Røa. Arkivfoto

RØA: – Vi har kommet frem til at alle er tjent med et mer omfattende badeanlegg. Derfor har vi lagt planer om noe som minner mer om et badeland med flere aktiviteter og basseng enn det som er lagt i funksjonskravene fra kommunens side, sier Hans Øivind Nordvik i Røa Utvikling.

Må godkjennes

Det kan bli et badeanlegg på nærmere 1800-2000 kvadratmeter med sklier, barnebasseng, helse- og terapitilbud med mer.

– Vi er avhengig av at Oslo kommune godkjenner planene og å få avklart avgiftsmessige forhold knyttet til et utvidet badeanlegg. Igjen haster det, fordi entreprisekontrakten er klar. Bermingrud Entreprenør har fått kontrakten for å gjennomføre prosjektet. I forbindelse med prosjekteringen til byggestart må vi vite om de utvidede planene for badeanlegget blir godkjent, sier Nordvik.

Cirka 20 000 bruttokvadratmeter skal bygges ut.

– Vi planlegger byggestart i april/mai. Vi har beregnet at byggeprosessen vil pågå i cirka ett og et halvt år. Det hadde vært fint om alt sto innflyttingsklart før jul 2014, sier Nordvik.

Han håper at protesterende naboer er mer fornøyd med prosjektet etter endringene i bygningsmassen.

– Jeg har respekt for at naboene har sterke synspunkter når de får et nytt boligkompleks i nærheten. Vi har tilstrebet å ta mest mulig hensyn til disse, blant annet med å dele opp bygningskroppen i tre deler. Med dette blir prosjektet mer luftig.

200 parkeringsplasser

Flere har vært bekymret for at byggingen på dagens parkeringsplass vil medføre færre parkeringsplasser i området.

– Vi vil erstatte dagens cirka 40 plasser med over 200 parkeringsplasser. De fleste vil komme i et underjordisk parkeringsanlegg. 70 av plassene er satt av til beboerne i de nye leilighetene. Resten skal være allment tilgjengelige. Jeg håper det blir oppfattet som en gladnyhet med utvidet parkeringskapasitet ved T-banestasjonen, sier Nordvik.

64 000 per kvadrat

Det har ikke vært problemer med å få avsetning på leilighetene selv om kvadratmeterprisen kom opp i 64 000 kroner. Noe som er høyt også på Røa.

– Alle de 59 leilighetene er nå solgt. Vi traff innertier med den markedsundersøkelsen vi gjorde på forhånd. Behovet var stort for mange i aldersgruppen 45 år og eldre som satt med verdier i egne boliger og ønsket seg sentrale, moderne leiligheter i riktig størrelse. Vi er godt fornøyde med salget, sier Nordvik.

Den største takleiligheten er på 230 kvadratmeter og har nesten 200 kvadratmeter terrasse. Den ble solgt for 19.8 millioner kroner.

LES MER OM RØA BAD HER:

Badeanlegget er vedtatt

Enda et "nytt" Røa Bad

Full stopp for badeanlegg på Røa

LES OGSÅ:

Her kan du se nye Røa torg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.