RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OBOS holder nå på med utviklingspkaner for Holmlia senter. FOTO: Arne Vidar Jenssen
OBOS holder nå på med utviklingspkaner for Holmlia senter. FOTO: Arne Vidar Jenssen

Kan bli tak over Holmlia senter

På siste BU-møte på Søndre Nordstrand ble det etterlyst eventuelle planer for utvikling av Holmlia senter. Nå har bydelen fått svar fra OBOS.

HOLMLIA: Holmlia står ikke helt på topp av utviklingsprosjekter for OBOS Forretningsbygg, men på sin forespørsel har Søndre Nordstrand BU i alle fall fått en viss pekepinn om at noe er på gang. Og det gleder Rune Eriksen (Ap) som på vegne av utvalget laget et forespørselsbrev.

– Dette må jeg si er oppløftende, sier Eriksen.

Det bydelen ville ha svar på, er om OBOS har utviklingsplaner for Holmlia senter. Det som kom frem på BU-behandlingen er at brukerne av senteret ikke er særlig fornøyd, og siden Holmlia for det meste er OBOS-tilknyttet, må de kunne forvente et bedre sentertilbud.

"OBOS Forretningsbygg arbeider kontinuerlig med å fornye våre kjøpesentre slik at beboerne opplever disse som attraktive og et godt sted å møtes", skiver Carl Henrik Eriksen, adm. dir. i OBOS Forretningsbygg.

Og videre:

"Dette utvikllngsarbeidet krever imidlertid store ressurser både i form av kompetanse og kapasitet fra våre ansatte, samt at de nye utviklingsprosjektene også medfører store finansielle løft".

Triveligere

Men når så mye er sagt, kommer OBOS-direktøren ut med at Holmlia ligger på planlisten.

– For Holmlia senter har vi nylig startet opp en prosess hvor vi først skal definere hvilke tiltak som skal til for å skape et bedre senter for brukerne av Holmlia, sier Eriksen.

– Det som kjennetegner Holmlia senter i dag, og som gjør at senteret skiller seg fra andre sentre, er den åpne strukturen. Det vi ønsker å se nærmere på, er om det kan etableres et tak over fellesarealene, slik at det blir triveligere å oppholde seg på senteret når det er dårlig vær. Et slikt tak vil også legge til rette for bedre torg og møteplasser i senteret.

Eriksen nevner at de også skal se på mer hensiktsmessige løsninger knyttet til parkeringshuset.

Neste år

BU ba i sitt brev til OBOS om at konserndirektør Martin Mæland kunne komme til bydelsutvalget og fortelle om planer for senteret og hva det tenkes i forbindelse med handelstilbud til de mange OBOS-medlemmene som bor i nærområdet.

Det får BU nå et positivt svar på, men først når mer konkrete planer foreligger.

Og slike planer som da vil gå som et planinitiativ til Plan- og bygningsetaten, antyder OBOS kan komme til neste år.

BU i kveld

Første mulighet bydelsutvalget har til å kommentere OBOS-svaret er på BU-møtet i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere