*Nettavisen* Nyheter.

Kan bli varmerekord i Oslo på tirsdag

Riktignok er påskeferien over i morgen, men ifølge værmeldingen burde du nesten vurdere et glass i solen tirsdag ettermiddag. Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)

Alle prognoser tyder på rekord.

07.04.15 14:46

OSLO: Ifølge yr.no kan Oslo få en riktig så hyggelig ettermiddag og kveld på tirsdag.

Det er nå meldt sol og varmt vær, og temperaturene kan komme opp i 15 grader. Og skjer dét, blir det rekord for hovedstaden.

Meteorologene fra Meteorologisk institutt har sin egen Twitter-konto, der de mandag skriver at dersom Oslo blir varmere enn 13,2 grader tirsdag, ja, da blir det rekord.

- Ja, det er ventet veldig mildt vær med høye dagtemperaturer over ti grader. På tirsdag kan det bli 14 grader og da slår man jo den gamle rekorden, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk Institutt, Mariann Foss.

Les også: Og vips er Bjørvika et kvarter nærmere sentrum

Finværet holder seg
I følge Foss trenger gradestokken bare å bikke over 13,2 grader noen få sekunder for at rekorden skal slås, og slik det ser ut nå, er det stor sannsynlighet for at det vil skje.

- De fleste prognosene viser at det kan skjer, sier Foss.

Og de gode nyhetene stopper ikke der. Godværet ser nemlig ut til å holde seg utover i uka. Helt fram til fredag skal det bli sol og høye temperaturer.

- Generelt så blir det varmere luft. Det er et høytrykk ved Storbritannia nå i tillegg til at vindretningen er gunstig for oss. Det er vestavind, som gjør at det blir mildere, forteller Foss.

Les også: «Ta opp dritten på en spade og lever det hjemme hos eieren»

Fortsatt skiføre
Østlandet har generelt hatt mye klarvær i påsken, men fordi vinden har blåst nordfra har det vært kaldt. Flere steder i fjellet har hatt nattemperaturer ned mot minus femten grader.

Foss forteller at det nok vil være kaldt i fjellet en stund til.

- Fjellområdene får fortsatt nattefrost. Det betyr at gode skiforhold varer litt lenger, sier hun, og legger til:

- Det kan bli kaldt i lavlandet også på natten. Slik det ser ut nå så blir det ned mot to plussgrader, så jeg kan ikke love at det ikke blir nattefrost i lavlandet.

Les også: «Jeg elsker selfier fra påskefjellet»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.