RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan du hjelpe dem med en million?


– Bli bøssebærer: Oppfordringen kommer fra Ragnhild Misvær Stenbeck (Ullevål), Pål Hannemyr (Bakkehaugen), Øystein Røstad (Grefsen-Kjelsås) og Svein Aarseth (Nordberg). 
Foto: Karl Andreas Kjelstrup
– Bli bøssebærer: Oppfordringen kommer fra Ragnhild Misvær Stenbeck (Ullevål), Pål Hannemyr (Bakkehaugen), Øystein Røstad (Grefsen-Kjelsås) og Svein Aarseth (Nordberg). Foto: Karl Andreas Kjelstrup Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Men først trenger de bøssebærere til TV-aksjonen søndag 24. oktober.

NORDRE AKER: I fjor ga hver og en av oss i Nordre Aker i gjennomsnitt 22,17 kroner til TV-aksjonen og hjelpeorganisasjonen Care. Det utgjorde totalt 998.330,16 kroner av de totalt 194 millionene Norge samlet inn i det som er blitt verdens største innsamlingsaksjon. Nå lurer de fire komitélederne i Nordre Aker på om vi passerer én million innsamlede kroner.

Lederne for de fire bøssebærerbasene i Nordre Aker, Øystein Røstad (Grefsen-Kjelsås), Ragnhild Misvær Stenbeck (Ullevål), Pål Hannemyr (Bakkehaugen) og Svein Aarseth (Nordberg), går sammen om å oppfordre bydelens beboere til å stille opp på det som gjerne omtales som årets viktigste søndagstur, 24. oktober er det klart for den 34. tv-aksjonen.

LES OGSÅ: – Vi trenger flere bøssebærere
 

Internt fordrevet

Årets tv-aksjon er til inntekt for Flyktninghjelpen, og har fått navnet «På flukt fra krig».
– Jeg var ikke klar over at det var så mange internt fordrevne mennesker i verden, sier Stenbeck.

For eksempel er mellom 3,3 og 4,9 millioner mennesker flyktninger i eget land i Colombia, 2,1 millioner i Kongo og 4,9 millioner i Sudan. Det er disse menneskene inntektene fra tv-aksjonen skal hjelpe. Med Flyktninghjelpens tilstedeværelse i 20 land, kan de raskt være på plass også når det skjer katastrofer, som flommen i Pakistan, selv om dette ikke er organisasjonens primærområder.
 

Trenger flere

– Det er noe veldig norsk over tv-aksjonen. Vi har en dugnadstradisjon her i landet, med frivillighet på veldig mange områder. De som sier at frivilligheten er i ferd med å dø, tar feil, sier Stenbeck.

LES OGSÅ: Oslos politikere gjør det - gjør du?

Bøsseinnsamlingen starter klokken 16.00 og pågår i to timer. Hver rute tar cirka en time, så det er ikke mye tid det er snakk om. Komitélederne oppfordrer familier til å dra sammen. Innsamlingsaksjonen er en fin turmulighet for både store og små, mener de.
Alle basene har en kjerne av tidligere bøssebærere som trofast stiller opp.

– Denne kjernen av tidligere bøssebærere er gullet vårt. Men vi trenger flere, sier Hannemyr.

– Og alle dem vil vi gjerne takke for den fantastiske innsatsen de gjør, sier Røstad.


Les mer på:

www.tvaksjonen.no
www.blimed.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere