RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan du norsk?


Prosjektleder Vivian Abbi Johnsen oppfordrer folk i Stovner bydel til å lære seg norsk.
Prosjektleder Vivian Abbi Johnsen oppfordrer folk i Stovner bydel til å lære seg norsk.
For tredje år på rad inviterer Groruddalssatsingen og bydel Stovner til gratis norskkurs for voksne, skoleåret 2010-2011.

STOVNER: Har du bodd i Norge i mer enn fem år, og ikke er så stødig i norsk? Les videre. Nå kan du spare opptil 15.000 kroner hvis du melder deg på til gratis norskkurs innen 1. september.

– Dette er et ledd i Groruddalssatsingen, et samarbeid mellom Smedstua voksenopplæring og de fire bydelene. Alle bydelene har lokale lavterskel norskkurs, og nå prøver vi å rekruttere så mange som mulig i Stovnerområdet, sier prosjektleder Vivian Abbi Johnsen.

Kom i gang

Kursene starter 23. august og vil bli gjennomført på fire lokale steder. Det er åtte ulike klasser med plass til 25 elever, fordelt på nivå 1 og 2.

– Vi følger skolekalenderen og har de samme feriene. Førstemann til mølla! Men hvis det fortsatt er ledig plass vil folk komme inn fortløpende, forteller Vivian.

Hun opplyser om at kursene er for både de som kan litt, og de som ikke kan norsk. Undervisningen skjer to dager i uka. Etter hvert kan man bli rekruttert over til ordinær utdanning på Smedstua voksenopplæring.

Vivian håper at folk skal få såpass god norskkunnskap at de kan gå ut i jobb.

– Vi prøver å nå ut til de som ha bodd lenge i Norge, og som ikke behersker norsk godt nok. De som har bodd i landet lenger enn 2005, må etter 1. september betale for norskkurs selv. Det koster fra 12-15000 kroner. Vi ønsker at folk skal søke seg til dsse lokalae kursene. Det burde gjøres nå! sier prosjektlederen.

I gang 23. august

Hun forteller at man lærer vanlig norsk, lærer å snakke og også å lese og skrive ut i fradet nivået man starter på.

– Lærerne vil dele inn elevene i klasse ut i fra de nivåene de er på. Det er minst to lærere per klasse og kursmateriell er gratis, forteller hun.

Det kjøres i gang tre klasser på Stovner vgs, to klasser på Haugenstua senter og to klasser på Stovner bibliotek. Det vil også være en lærer på Rommen barneskole på dagtid.

– Vi hadde 150 elever som gjennomførte i fjor. Kursene på Stovne vgs er på kvelden, de andre er på dagtid. I år er det ikke barnepass i tilknytning til kursne. Vi oppfordrer folk til å søke ordinær barnehageplass, sier Vivian.

For påmelding kan du møte opp i Servicetorget/bydel Stovner (Karl Fossums vei 30 mellom kl 08-15. Tlf.nr: 23471414).

– I utgangspunktet ønsker vi at man tar med pass, sånn at vi kan få tatt en kopi. Det har med rettigheter til gratis norskundervisning å gjøre, forklarer prosjektlederen.

– Ta kontakt i dag! oppfordrer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere