RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan endelig få eget bad


Styreleder Oddbjørn Hansen håper fellesbad snart er en saga blott, men vil ikke håpe for mye.
Styreleder Oddbjørn Hansen håper fellesbad snart er en saga blott, men vil ikke håpe for mye.
150 beboere i Maridalsveien 205 deler 10 toaletter. I dag var det politisk befaring, noe som kan føre til at beboerne endelig får eget toalett.

BJØLSEN: - Det minner meg mest om studenthybler fra Øst-Europa, sa medlem av byutviklingskomiteen (BYK), Ingrid Eide (Ap), da hun fikk se de små badene i Maridalsveien 205.

I den 5 etasjers høye blokka er det 10 bad, som deles av tilsammen 150 mennesker. I flere år har beboerne jobbet for å bygge ut blokka, slik at alle skal få sitt eget bad - en bostandard de fleste tar for gitt i 2008.Men Plan- og bygningsetaten (PBE) mener ikke dette er nødvendig for en anstedig levestandard.

Trangt

PBE har nemlig gitt avslag på søknaden om å bygge ut leiligheten, med begrunnelse av at utbyggingen blir omfattende i forhold til hva som er utredet, samt at bokvaliteten ikke blir hevet tilstrekkelig.

- Det er ikke noe ballsal vi skal bygge her. Vi har hybler på mellom 14 og 17 kvadrat, som skal økes til det dobbelte, sier styreleder, Oddbjørn Hansen, og legger til at han håper komiteens medlemmer ser beboernes problem.

- Vi håper politikerne ser vår virkelighet, at de får se hvor trangt det faktisk er, sier Hansen.

Høyt gjennomtrekk

De fleste beboerne trives på Bjølsen, og ønsker ikke å flytte. Likevel opplever de stadig at det er stort gjennomtrekk, fordi folk ikke ønsker å bo i leiligheter uten toalett og bad.

Nå frir de til politikerne.

- Jeg kan ikke tenke meg at noen er mot dette. Plan- og bygningsetaten har en del byggtekniske ting å forholde seg til, men etter hva jeg har hørt i gangen her i dag, tror jeg ikke det er noen sterk politisk motvilje mot dette, sa nestleder i komiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap).

Tellevik Dahl var tidligere leder for bydelsutvalget på Sagene, som i sin tid støttet utbyggingen fullt ut. Sentralt i komiteen har både Ap, Venstre og Høyre støttet en utbygging, noe som vil gi flertall for utbyggingen. I praksis vil det være et klarsignal for beboerne.

- Etaten må i så fall anke saken inn for Fylkesmannen, men jeg mener jo det vil være politisk uklokt, sier Tellevik Dahl.

Saken avgjøres av byutviklingskomiteen onsdag 16. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere