RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye plass: – Den gamle tømmerterminalen på Ljansbruket og fjordområdet utenfor kan både gi småbåthavn, opplagsplass og gode muligheter for parkering både til båtfolket og de som vil gå tur i området, sier Arild Andersson.
Foto: Arne Vidar Jenssen
Mye plass: – Den gamle tømmerterminalen på Ljansbruket og fjordområdet utenfor kan både gi småbåthavn, opplagsplass og gode muligheter for parkering både til båtfolket og de som vil gå tur i området, sier Arild Andersson. Foto: Arne Vidar Jenssen

Kan få 250 nye småbåtplasser

Det er lenge siden de første småbåtene ankret opp på Ljansbruket. Det kan bli plass til omkring 250 til.

LJANSBRUKET/HVERVENBUKTA: Det har gått mange år siden Ljansbruket ved Hvervenbukta ble stengt som tømmerterminal og i lange tider har det vært ønsket å få småbåthavn her.

Oppegård båtforening har allerede etablert seg på Akershus-siden, og nå kan Oslos del også bli realisert.

Det er flere år siden Nordstrands Blad skrev om at Oslo-folk også bør få del i dette området i form av småbåthavn.

Det er for lenge siden nedsatt en arbeidsgruppe som ser på mulighetene, og Arild Andersson (H) som er leder av teknisk komité i Søndre Nordstrand bydel, ivaretar de lokale interessene.

Langt frem

Selv om det har vært jobbet lenge for småbåthavnen på Oslo-siden av bukta, er det nok langt frem før båtene kan legge til.

– Jeg tror nok vi ennå må se et år frem i tid før planene kan være ferdige, sier Andersson.


– Det er nemlig interessemotsetninger. Oppegård båtforening ser for seg en stor småbåthavn, men jeg tror ikke det er noen god løsning. Jeg tror vi må kjempe for en ny Oslo-havn, og har foreslått at den etableres under Søndre Nordstrand båtforening.

Bølgebryter

I tillegg til selve organiseringen, er det et annet problem. En småbåthavn må ha en molo. Ut for Ljansbruket er det veldig dypt, rundt 100 meter, og oppfylling er derfor så godt som umulig.

– Men de klarer det med støpte bølgebrytere på Vestlandet, så da må det gå her også.

Fjordferge

Et annet element i saken er hvor brygge for en foreslått fjordferge skal legges. Noen i arbeidsgruppen ser den for seg inne ved den gamle terminalbryggen, andre vil ha den utenfor småbåthavnen.

Finansiering

– Hvordan er båthavnen tenkt finansiert?

– Det tror jeg ikke blir noe problem, sier Andersson. – Det er så stor etterspørsel etter småbåtplass, at her vil selvfinasiering gå greit. En ting er at man får en fin plass på sjøen, men den gamle terminalplassen kan både brukes til parkering og opplag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere