Kan få flere avfallsbeholdere langs Akerselva

INGEN EGNET: Slik har det sett ut gjennom sommeren. Det finnes ingen egnet beholder for varme engangsgriller ved Brekkedammen, «Frysja». Første uke i august så det slik ut ved dypavfallsbeholderen. Nå kommer det grillbeholdere også her.

INGEN EGNET: Slik har det sett ut gjennom sommeren. Det finnes ingen egnet beholder for varme engangsgriller ved Brekkedammen, «Frysja». Første uke i august så det slik ut ved dypavfallsbeholderen. Nå kommer det grillbeholdere også her. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

250 søppelkasser har de siste årene blitt fjernet fra grøntområder i ytre by. Nå kan flere dukke opp igjen langs Akerselva.

SVINESTI: Utenfor den samme avfallsbeholderen i juli. Foto: LESERFOTO

AKERSELVA: Blant annet på turveien fra Stilla til Nydalen er flere mindre avfallsbeholdere erstattet med dypavfallsbeholdere med større kapasitet. Disse er mer effektive i drift og reduserer belastning på miljøet.

Del på Facebook

Ifølge fungerende kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten, Anne Grete Nyrud, har klagene, først og fremst fra hundeeiere, stilnet det siste året.

Bruker ikke beholderne

– Vår erfaring er at dypavfallsbeholdere fungerer bra der de er montert. Imidlertid er det et problem at publikum ikke alltid benytter de dypavfallsbeholderne som finnes, men setter avfallet fra seg på utsiden av beholderen, sier Nyrud.

Bymiljøetaten vurderer at gjennomgående grøntdrag og turveier, spesielt viktige hundeluftestrekninger, bør ha avfallsbeholdere ved viktige inn- og utganger, samt ved naturlige krysningspunkter.

Nye ved Akerselva

I sommer har brukte engangsgriller endt opp i stabler ved Brekkedammen. NAB-leser Jon-Helge Norseth spør i en e-post om hvorfor det ikke finnes egnede avfallsdunker til engangsgriller ved den populære badedammen.

Vi retter spørsmålet videre til Nyrud.

– Erfaringer fra de siste årene tilsier at Bymiljøetaten, Divisjon friluft kommer til å sette ut flere beholdere for engangsgriller. Blant annet planlegger vi flere beholder for engangsgriller ved Frysja, Nydalsdammen og Holmenparken. Langs Akerselva vurderer vi å sette tilbake enkelte av de mindre avfallsbeholderne som forsvant, sier hun, og legger til:

– Vårt mål er at avfall ikke skal ligge på bakken, men i avfallsbeholderen enten det er en dypavfallsbeholder eller en mindre avfallsbeholder.

– Dersom du ser en overfylt avfallsbeholder i våre parker i nord/vest, ta kontakt med Linn Leonora Nystad, på linn.nystad@bym.oslo.kommune.no eller 913 65 493.linn.nystad@bym.oslo.kommune.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.