Kan få p-myndighet

Samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (FrP). FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRaaTEN

Samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (FrP). FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRaaTEN

Jøran Kallmyr (FrP) har overtatt som byråd for samferdsel. Han ønsker å gi bydelene myndighet til å foreta endringer i forsøksordningen med beboerparkering.

FROGNER: Jøran Kallmyr har fulgt debatten som har gått i Lokalavisen de siste ukene rundt beboerparkering. Denne uken sender han et brev til bystyret der han informerer om problemene som har dukket opp i kjølvannet av prøveordningen. Han mener det er nødvendig å finne svar på hva som bør gjøres for å løse problemene.

Jeg har ikke konkludert på hva som bør gjøres. Men vi bør gå inn og se på de konfliktene som beskrives. Det som er helt klart er at beboerne må lyttes til. I Bydel St. Hanshaugen er det så vidt jeg skjønner beboere i helt konkrete gater som er opprørt. Jeg mener vi bør la bydelen bestemme hvor grensene skal gå, dersom det er praktisk mulig. Mitt syn er altså at vi bør la bydelen håndtere ordningen og gjennomføre endringer underveis, dersom dette er praktisk mulig uten å rokke ved selve ordningen, sier Kallmyr til Lokalavisen.

Han mener også at bydelen kan få avgjøre om institusjoner som Veterinærhøgskolen, Veterinærinstituttet og Tannlegehøgskolen kan få beboerkort.

Dersom bydelen får myndighet til å gjøre endringer, så må Trafikketaten fortsatt ha muligheten til å komme med innsigelser på faglig grunnlag. Dermed ivaretar vi helheten, mener Kallmyr.

Svært gledelig

BU-leder Torunn Kanutte Husvik i Bydel St.Hanshaugen. er veldig glad for å høre at Kallmyr ønsker å delegere myndighet.

Vi har jo gjort et vedtak som sier hva vi ønsker. Vi ønsker å gi alle beboere i Stensgaten beboerparkering, sier hun. Bydelsutvalget har også bedt om å få vurdert å inkludere beboere med adresse Ullevålsveien syv, pluss oddetall inn i ordningen.

Det vil være veldig bra for hele ordningen om vi får myndighet til å gjøre endringer uten å måtte vente på byråkratiske runder. Jeg tror veldig mange ønsker at denne ordningen skal lykkes, sier Torunn Kanutte Huvik. Hun mener det er ekstremt viktig å få ryddet opp i barnesykdommene

Veldig gledelig, et prosjekt mange ønsker skal lykkes, men må da kunne rydde opp i barnesykdommer. Problemene knyttet til beboerparkeringen er utrolig frustrerende for dem står midt oppe i dem. For de aller fleste er ordningen veldig god. Men noen opplever den som fullstendig urimelig. Dette går det an å rette opp, sier hun.

BU-lederen mener altså det går an å rette opp det meste i forhold til hvilke beboere som skal være med i ordningen. Fullt så enkelt er det ikke med problemene til Veterinærhøgskolen eller Tannlegehøgskolen.

Villet utvikling

Institusjonene utgjør en annen utfordring. Jeg mener det var en ønsket effekt fra dem som satte i gang prosjektet at beboerne skulle få fotrinnsrett til parkering på bekostning av arbeidstakere og andre besøkende i området. Når det er sagt ser ikke jeg noen ting i veien for å lempe litt på regelverket og gi tillatelse til å parkere på noen plasser på dagtid, dersom det er riktig at plassene står ledig. Jeg er i det hele tatt for at vi skal ta tak i alle virkninger av ordningen som ikke er tilsiktet, avslutter BU-lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.