*Nettavisen* Nyheter.

Kan ha vært ulver

I mandagsavisen fortalte vi om en Manglerud-dame som sa hun hadde sett to ulver på Nøklevann. Hva sier ekspertene til dette?

NØKLEVANN/ØSTMARKA: Jeg skulle ønske at det hadde vært meg som fikk en slik naturopplevelse, sier Bøler-mannen Anders Gimse i Friluftsetaten.
Men for meg å vurdere om det virkelig var ulver, er ikke riktig. Dette må Statens Naturoppsyn uttale seg om.
Nordstrands Blad forelegger forholdet for Jan Wilberg. Han er regionansvarlig for rovvilt i SNO.
Vi har for ikke lenge siden hatt observasjon av ulv ved Kråkstad i Akershus, men ingen meldinger fra Østmarka, sier Wilberg. Men det kan selvfølgelig tenkes mulig. Rovviltkontakten har imidlertid noen momenter som gjør at han er i tvil.
For det første har vi ingen registreringer av pardannelse innen naturlig omkrets. De ulvene vi har her, streifer en og en. Videre vet vi at de fleste hunder ikke er skeptiske til ulver.

Feilmeldinger

Men er det ingen mulighet for at dette kan være ulve-observasjon?
Det har jo vært ulver i Oslos nærområde. Senest hadde vi jo den i fjor som ble påkjørt på Alna. Men bortsett fra den på Kråkstad nå i januar, har det vært feilmeldinger. Men for all del - ulver streifer, og de beveger seg langt på kort tid. Så ut fra de observasjoner som nå er gjort, kan jeg verken bekrefte eller avkrefte muligheten for at de kan knyttes til ulv.
Jan Wilberg oppfordrer folk til å melde fra til Statens Naturoppsyn om de skulle ha observasjoner. naturoppsyn.no er mail-adresse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag