RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ikke vente på lange utredninger


Vi vil skyte, ikke fortsette med en evig korrespondanse i en sak som allerede har pågått alt for lenge, sier Dag Rasmussen i Nordstrand Skytterlag. Vi har skrevet så papirbunkene og permene har blitt tykke mens geværet har vært i futerealet. Slik kan det ikke fortsette.
Vi vil skyte, ikke fortsette med en evig korrespondanse i en sak som allerede har pågått alt for lenge, sier Dag Rasmussen i Nordstrand Skytterlag. Vi har skrevet så papirbunkene og permene har blitt tykke mens geværet har vært i futerealet. Slik kan det ikke fortsette.
Ikke mange saker har versert så lenge som skytebaneproblematikken. Nå begynner Nordstrand Skytterlag virkelig å komme i tidsnød.

PRINSDAL/SØNDRE NORDSTRAND: Vi kan ikke leve med at saken nok en gang trekkes i langdrag, sier en av veteranene i skytterlaget, Dag Rasmussen.

Vi gamle skal alltids klare oss en stund til, men de unge er både utålmodige og vi merker at de ser seg om etter andre steder å være, ja, også at de mister interessen for skyting. Banen i Prinsdal og klubbhytta vår har vært et samlingspunkt. Allerede fra i sommer har vi sett en dramatisk nedgang i fremmøtet, og om det er umulig å si hvor lenge vi kan leve i det uvisse, så må vi snart ha en konkret fremtid å se og jobbe mot.

Lokal støtte

Om det har sett aldri så mørkt ut, fikk vi en skikkelig opptur med spørreundersøkelsen som ble gjennomført på nyåret. For den fortalte oss jo at vi har bred støtte i lokalbefolkningen. Den forteller oss jo at det ikke er slik motstand som aksjonskomiteen har villet ha det til. Riktignok sier en del klart at de ikke vil ha skytebanen i Prinsdal, men flertallet er positivt innstilt til oss og den virksomheten vi driver. Det er bare ca 5% som er i vet-ikke-gruppen, og det betyr at de som ble spurt, er klare i sin oppfatning, sier Rasmussen.

Planer

Foreløpig synes alt i det uvisse. Det eneste vi vet, er at banen ble stengt for bruk ved årsskiftet. Men det er mange politiske signaler. De synes å sprike, men et flertall vil bestemme. Arbeiderpartiet synes å være i tenkeboksen, men har signalisert at en fjellhall kan bli løsningen.

Men ingen bortsett fra Høyre og Fremskrittspartiet har tatt sjansen på si at de går inn for en midlertidig gjenåpning av banen i Prinsdal.

For at det ikke skal være noen tvil - om vi får være i midlertidig i Prinsdal til et nytt anlegg står ferdig, skal vi støyisolere slik at støybelastningen blir dramatisk redusert, sier Dag Rasmussen.

Utsettelse

Nordstrands Blad har flere ganger skrevet om både befaringer og høringer om den fremtidige skytebanesituasjonen.

Vi er bekymret for at vi nå er i gang med en lang utsettelse, sier Rasmussen. Vi vil skyte og gi et tilbud til de mange interesserte. Vi er som så mange andre en frivillig organisasjon som ikke kan bruke tiden til å skrive brev, argumentere og legge frem nye forslag. Det er vanskelig for oss å forstå at det ikke er mulig å komme frem til en løsning. Se bare på banen på Årvoll. Der klager ikke naboene. I Bergen har de tre støyisolerte skytebaner som fungerer bra og i Fredrikstad like dan. Og det er ikke bare for oss i skytterlaget at de stadige utsettelser skaper problemer. Vi samarbeider jo med andre skyttere, og likeledes med både Rustad og BSK når det gjelder skiskyting.

Vinn eller forsvinn

Det er ikke tomt prat når vi sier at klubben vil forsvinne om man ikke snart kommer frem til en løsning. Vi kan ikke leve som leilendinger i andre klubber. Det er nemlig ikke bare "Klanen" til Vålerenga som kan vise kjærlighet til klubben sin, sier Dag Rasmussen som håper at sentrale politikere nå vi høre på hva flertallet sier ikke hva en aksjonskomité har forsøkt å rotfeste som en sannhet.

Den politiske fremdriftsplanen forteller at vi kan få et vedtak i bystyret 2. april.

Da har vi ventet lenge nok, sier Dag Rasmussen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere