RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan løses med datoparkering

Mildvær og fulle snø-deponier er en hodepine for Samferdselsetaten. Løsningen kan være på vei neste vinter.

YTRE OSLO: Regn og mildvær, etterfulgt av kulde, har dannet snøen til is. Når byens snødeponier i tillegg er fulle har Samferdselsetaten problemer med å bli kvitt snøen.

LES OGSÅ: Skoleveien blir farlig med dårlig brøytede veier

Men også parkerte biler gjør måkejobben svært vanskelig. Skiltingen med parkeringsforbud i forkant av måkeperioder fungerer ifølge etaten ikke godt nok. Snø må freses ut i kantene eller presses sammen i hauger rundt parkerte biler. Dette er hovedgrunnen til at mange områder opplever å ikke bli brøytet på lang tid. Seksjonssjef Tom Kristoffersen i Samferdselsetaten vil nå trekke frem en kjenning fra 90-tallet; datoparkeringen. Tidligere gjaldt det datostyrt parkeringsforbud hele døgnet, men dette ble vanskelig etter hvert som parkeringsbehovet økte.

– Jeg ser for meg datoparkering som kun gjelder en side av en gate fra kl. 9–15. Da er folk flest på jobben og mange av bilene borte. De som må stå igjen kan flyttes til den andre siden av gaten eller til en gate i nærheten, sier Kristoffersen.

Et liknende system finnes i Stockholm, og Kristoffersen ser for seg at flere områder i drabantbyer og villastrøk kan inngå i et prøveprosjekt allerede neste vinter. Samferdselsetaten vil sette ned en prosjektgruppe bestående av politi, Trafikketaten og Vegdirektoratet. Oslo Høyre har sendt spørsmål til samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) om han vil vurdere ordningen. Svaret er ventet denne uken.

 

LES OGSÅ: Høyre politiker på Nordstrand kjemper for datoparkering

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere