*Nettavisen* Nyheter.

Kan miste høyskole-status

KAN BLI DYRT: Atlantis Medisinske Høgskole kan risikere å miste høyskole-status. NOKUT avgjør skolens skjebne i september. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Atlantis Medisinske Høgskole må bli bedre, hvis ikke kan 1000 studenter gå en uviss skjebne i møte. Skolens framtid avgjøres i september.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPTIMIST: Rektor Mohsen Zangani har troen på at skolen forblir høyskole. Foto: Foto. Atlantis

NYDALEN: Det er ifølge en rapport fra Nasjonalt organ for Kvalitet i Utdanningen (NOKUT) svært mange punkter som må endres og forbedres for at den 25 år gamle skolen skal få beholde høyskole-status.

I 2008 ble skolens to bachelorgrader (bachelor i ernæring og bachelor i medisin) godkjent av Kunnskapsdepartementet.

– Vi har vært i tett dialog med NOKUT i hele prosessperioden, og er allerede i full gang med å gjøre forbedringer, skriver rektor Mohsen Zangani i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Vil bli bedre

– Vi har nettopp flyttet inn i moderne lokaler i Nydalen (Sandakerveien 116, journ. anm.) med svært gode fasiliteter. Vi utarbeider nye studieplaner for bachelorgradene, og vi jobber med å forbedre og endre nettundervisningen i samarbeid med eksternt konsulentselskap. I tillegg jobber vi systematisk med å gjøre fagstaben vår enda bedre, forteller Zangani videre.

Den private skolen som ble startet opp og eies av Bodil Ulvik har med sin høyskole-status godkjent utdannelse, slik at studenter får lån i Statens Lånekasse, noe som de nå risikerer å miste.

Har troen

– All konstruktiv kritikk, både fra NOKUT og studenter, er viktig for at vi skal kunne kvalitetssikre våre studier og gjøre dem enda bedre. Vi har stor tro på at vi klarer dette, og at det vil gjøre oss til en enda bedre høyskole, avlutter Zangani.

Det er styret i NOKUT som vil avgjøre i september om hvorvidt skolen har innfridd kravene om forbedringer, som i stor grad går på å få opp den faglige kvaliteten, blant annet for på nettundervisningen skolen tilbyr.

Utdanningen kvalifiserer i liten grad til yrkeslivet, og studentene får for dårlig informasjon om dette, er blant funnene i rapporten.

I tillegg kritiseres skolen for dårlig oppfølging av studentene, mangelfulle lokaler og lav kvalitet på nettstudiene. Skolen får også kritikk for å tilby bachelor i «medisin» når dette egentlig er en bachelor i ernæring, skriver universitas.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.