RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan miste skytelisensen


For at Holmenkollen skal arrangere verdenscup i Holmenkollen til neste år, må anlegget rustes opp med 10 millioner kroner.
For at Holmenkollen skal arrangere verdenscup i Holmenkollen til neste år, må anlegget rustes opp med 10 millioner kroner.
Årets verdenscup i skiskyting i Holmenkollen kan bli den siste.

Holmenkollen kan miste sin status som arrangør av VM og verdenscup om ikke Oslo kommune gjør de nødvendige utbedringer av skytebanen. Dette er beregnet til å koste 10 millioner kroner.

- Hvis det ikke blir bevilget 10 millioner slik at vi kan oppruste skytebanen til de internasjonale reglene, så har ikke Oslo og Holmenkollen verdenscup- og VM-muligheter etter sesongen 2008, sa en tydelig engasjert skiskytterpresident Tore Bøygard til NRK.

Kan miste A-lisensen

For å få arrangere verdenscup kreves det at anlegget ha en såkalt A-lisens. Hittil har Holmenkollen hatt spesialdispansasjon i påvente av at hele anlegget skal oppgraderes. Denne kan de nå miste.

- Hvis vi får et signal på at de ikke kommer til å bygge om skiskytterstadion, så vil de miste A-lisensen, sier president i det internasjonale skiskytterforbundet Anders Besseberg.

Uaktuell som VM-arrangør

I så fall er Norge uaktuell som VM-arrangør i 2013. Norge har søkt, og i følge Skiskytterforbundets nettside skal avgjørelsen tas under IBU-kongressen i Praha til sommeren.

Bystyret i Oslo vil ta en avgjørelse om skiskytternes anleggsutvikling i løpet av januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere