Kan nektes uteservering

Grünerløkka bydels- utvalg vil nekte restauranter uteservering på nedre del av Løkka om de ikke iverksetter tiltak mot narkotikaomsetningen i området.

Grünerløkka: Vedtaket om å legge press på utestedene er bydelsutvalgets måte å støtte politiets pågående narkotikaaksjon ved nedre del av Grünerløkka. Ifølge politiet og lokalpolitikerne er deler av områdets puber og utesteder med på å opprettholde narkotikatrafikken, blant annet ved å fungere som varmestuer for narkotikalangere.

Begrenset myndighet

Politiet har vært tydelige på at det er en del av utestedene som bidrar til å opprettholde kjøp og salg i dette området. Vår myndighet er jo selvsagt begrenset, men en av tingene vi kan gjøre er å redusere mulighetene for leie av fortausareal. Det er viktig for oss i BU å signalisere at vi ønsker å støtte politiet i deres arbeid, sier BU-nestleder Paal Haavorsen (a) til Østkantavisa. Han understreker at utestedene får god tid på seg.
Det er fortsatt lenge til sesongen for uteservering kommer i gang. Dermed har utestedene det her er snakk om god tid til å ta grep. Vi oppfordrer dem til gå i dialog med politiet, slik at problemene kan løses i fellesskap, fortsetter Haavorsen.

Vil beskytte bomiljøet

Først og fremst handler dette om hensynet til beboerne. Vi kan ikke lenger akseptere at barn og ungdom daglig blir tilbudt narkotika når de ferdes i dette området. Ikke vi voksne heller, for den saks skyld, sier han, og får god støtte av Tor Ellingsen ved Scuba Bar nederst i Thorvald Meyers gate. Han er glad for at bydelsutvalget tar initiativ til strengere krav.
Jeg tror jeg med sikkerhet og på vegne av ansatte på Scuba kan si at vi er med på alle forslag som går på å få et ryddig og godt miljø på nedre Grünerløkka. Vi er luta lei de useriøse stedene, og samarbeider allerede aktivt med politiet, sier han til Østkantavisa.
Til sammen dreier det seg om 10-12 utesteder nedenfor Schous plass og ned til Akerselva. Haavorsen understreker at det selvsagt finnes seriøse aktører i området.
Flere eiere er aktive i kampen mot narkotikaomsetning i nærmiljøet. Nå håper vi de andre barene i området følger etter, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.