Gå til sidens hovedinnhold

– Kan noen fikse trappa?

Friluftsetaten kan ikke garantere at trappa fra Frysjaveien og ned til Akerselva blir bedre med det første.

KORSVOLL/AKERSELVA: - Den gamle hoppbakken og unnarennet nedenfor høyblokkene øverst i Frysjaveien er for lengst historie. Men som et minnesmerke valgte tydeligvis Friluftsetaten å la trappene stå. Vi som bor øverst i Frysjaveien, og sikkert flere på Korsvoll, har satt pris på denne snarveien ned til turområdene langs Akerselva ettersom terrenget heller svært bratt ned mot dalen og elva. Trappene blir også flittig brukt av ivrige treningsentusiaster, skriver en leser til Nordre Aker Budstikke.

Av bildene er det tydelig at manglende vedlikehold og hærverk nå gjør trappa direkte farlig å ferdes i.

- Mitt spørsmål er hvem som egentlig har ansvaret for å holde disse i skikkelig stand og om ikke en vedlikeholdsfri trapp av stål/metall hadde vært en bedre løsning, spør leseren.

Er helt enige

- Vi har nylig vært oppe og sett på trappa, og vi er enig i at den er i dårlig forfatning, svarer presseansvarlig Anne Aakervik i Friluftsetaten.

- Det eneste etaten har mulighet til å gjøre på helt kort sikt, er å stenge trappa og varsle ved skilt om at det er risikabelt å bruke den, forklarer Aakervik.

- Hvorvidt de økonomiske rammene for 2010 vil gi mulighet for å rehabilitere trappa, er det for tidlig å si noe om nå. Det vil uansett være veldig mange gode formål som vil konkurrere om knappe ressurser også til neste år, så vi kan ikke garantere at denne trappa vil nå opp i prioriteringen, sier Aakervik.

Jungelskog

Beboere i området har også kontaktet avisen og lurer på om noe kan gjøres med vegatsjonen i området, som er i ferd med å gro igjen og mørklegger de underliggende etasjene.

- Noen av disse trærne står antakelig på sameiets egen tomt. Det kommunale friområdet som grenser opp mot sameiets eiendom, er vurdert å ha stor betydning for det biologiske mangfoldet. I slike områder er vi varsomme med vegetasjonskutting, sier Aakervik.

Hun anbefaler beboerne å få avklart hvor tomtegrensene går - dersom vegetasjonen står på sameiets grunn, har de full råderett over trærne selv, men legger til:

- Hvis de er på kommunens tomt, kan han tilskrive Friluftsetaten og be etaten vurdere beskjæring av vegetasjonen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot