RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan stoppes ved søksmål

Den eneste måten å få stoppet dypvannsdeponiet på, er å gå til søksmål. Det tror Guro Birkeland, medlem av aksjonskomiteen.

ULVØYA: Vi kan bringe saken inn for sivilombudsmannen pga. saksbehandlingsfeil. Det er også et alvorlig signal og et varsko at Skanska har trukket seg fra jobben. Vi kan få utsatt saken midlertidig, og starte en annen type saksbehandling for å stoppet realiseringen av dypvannsdeponiet, forklarer Birkeland.
Torsdag innkalte hun til møte for å drøfte den videre gangen i denne saken. Der var også ingeniør Erik Hustad, velets representant og paneldeltaker under folkemøtet på Nedre Bekkelaget for nøyaktig tre år siden.

Dårlig odds

Det er utrolig hvordan innfallsvinkel, sannhet og mengde har endret seg på disse årene. Jeg kan ikke forstå hvordan det kan være plass til et deponi som er en kilometer langt, hundre meter bredt og ti meter dypt (billedlig tilsvarer dette åtte ganger hotell Plaza) ved Malmøykalven. Arbeidet skal overvåkes hele tiden, javel, men om det går galt, hva da? De kan jo ikke stoppe det. Hva om vi får en stor vannutskiftning i området, dette er jo et område kjent for mye strøm, sier han.
Hustad henger seg også opp i at de som ønsker dypvannsdeponiet, mener dette er 93 prosent sikkert, mens landdeponiet på Langøya er 99 prosent sikkert.
Ville de satt seg i bilen og kjørt inn til byen dersom det var 7 prosent sjanse for at noe kunne gå galt?Jeg ville ikke gått ut med den oddsen, sier han ettertenksomt.

Ikke kjørt

Kjell Chr. Hallan fra Ulvøya engasjerer seg også kraftig i saken. Han vil ikke bare sitte på rompa og se på at dette bærer galt avsted. Han vil være med og gjøre noe.
Løpet er ikke kjørt. Det er ille om vi ikke lykkes i vår kamp. Om nødvendig vil jeg legge meg med båten over renna der dypvannsdeponiet skal være, slik at entreprenøren ikke får gjort jobben sin. Det er sivil ulydighet, javel, men det er jeg villig til å være med på, sier Hallan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere