RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan vente millionkrav


Beboer Helle Røer, Erna Kahlbom (SV) og Knut Even Lindsjørn (SV) er glade for at parken er reddet i Gyldenløves gate 15.
Beboer Helle Røer, Erna Kahlbom (SV) og Knut Even Lindsjørn (SV) er glade for at parken er reddet i Gyldenløves gate 15. Foto: ARKIVFOTO:
Bystyret vedtok forrige onsdag å bevare parken i Gyldenløves gate 15. Eier varsler erstatningskrav fra kommunen.

GYLDENLØVES GT: Lokalavisen skrev før sommeren om det desidert store flertallet i bystyret for bevaring av park i Gyldenløves gate 15, men saken ble utsatt.. Nå er altså et flertall gått inn for park. Utbygger har allerede varslet at han vil kreve erstatningskrav på flere millioner kroner, om flertallet skulle gå inn for å omregulere til bevaring og park.

Les også: Endelig park i Gyldenløves gate

– SV mener at behovet for nye boliger i Oslo alltid må veies opp mot hensynet til bevaring av biologisk mangfold, grønne lunger eller andre viktige miljøfaktorer. I Gyldenløves gate 15 mener vi at bevaringsverdiene er tungtveiende, og at disse ikke lar seg forene selv med ”kompromissforslaget” med 3 etasjer og inntil 5 etasjer fra utbyggers side, sier Heidi Rømming (SV). Partiet viser også til at bydelsutvalget på et tidspunkt ba om at eiendommen ble vurdert for barnehage, men at bydelen senere har kommet fram til at denne tomten ansees uegnet pga. størrelse og beliggenhet.

Det skal ha oppstått heftig debatt i bystyret om saken, og to dager før møtet ble et brev omdelt fra utbygger Erik Bøhlers advokat, der det trues med et betydelig erstatningskrav. 40 millioner kroner kan forventes som erstatningskrav ifølge det utbygger sa til Lokalavisen tidligere i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere