RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan være tatt

Mannen som er ettersøkt for en voldtekt og to voldtektsforsøk i Oslo øst nyttårshelgen kan allerede være avhørt av politiet.

OSLO ØST: I nyttårshelgen ble en kvinne voldtatt, mens to andre ble forsøkt voldtatt av det man antar er den samme gjerningsmannen. I tillegg ble to andre kvinner antastet av samme mann.
Vi har hatt en håndfull personer inne til avhør for å sjekke om de har alibi. Det har kommet inn en rekke tips, og vi har god tro på å løse denne saken, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen, leder for sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til iOslo.no.
Fredag gikk politiet ut med fantomtegning av den mistenkte. Det førte til en rekke tips, og politiets jobb består nå i å sjekke ut disse tipsene.
Vi skjønner godt at vi har fått tips om disse navngitte personene, de ligner på den tegningen vi sendte ut. Det kan hende at gjerningsmannen er blant dem vi har tatt inn så langt, sier Rynning Aasen til nettstedet. Likevel oppfordrer hun publikum til å komme med flere tips.
Vi er helt avhengig av publikums hjelp, og vi ber om at de som tror de vet noe om denne saken tar kontakt med oss.
Mannen er cirka 25-30 år, 170 centimeter høy og av utenlandsk opprinnelse. Han har hatt på seg en mørk duffelcoat med hette ved flere av angrepene. Han har kort, sort hår, mørke øyne og øyebryn og lys hudfarge. Fullførte voldtekt Det første overfallet skjedde i Schweigaards gate på Grønland natt til nyttårsaften. Klokken 03.35 fikk politiet melding om at en 22 år gammel kvinne var blitt overfalt. Hun klarte å skremme vekk voldtektsmannen, og ble tatt hånd om av politiet. Bare en time senere, klokken 04.45 slo sannsynligvis den samme mannen til igjen. Denne gangen klarte han å fullbyrde voldtekten. Offeret var en 20 år gammel kvinne som ble overfalt i et gårdsrom i Motzfeldts gate. Politiet betegner voldtekten som grov.
Det er vanskelig i de sakene hvor man har ukjent gjerningsmann, men vi gjør det vi kan for å få fatt i voldtektsmennene. I sakene på Grønland ser vi jo helt klare likhetstrekk i beskrivelsen av gjerningsmannen. Nå vil vi se på saker fra i høst, og se om vi kan se likheter med tidligere saker også, sier Rynning Aasen til iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere