RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Promo

Kanye West til Øya

En av verdens største rappere kommer til Middelalderparken i august.

MIDDELALDERPARKEN: Navnene strømmer på til årets utgave av Øyafestivalen, og nå kommer også et navn som bør gi hiphopfansen vann i munnen: Den amerikanske rapperen Kanye West blir toppnavn på Øyas første dag.

Del på Facebook

– Vi er mildt sagt råstolte over å kunne presentere Kanye West i våre herlige festivalrammer, skriver Øyafestivalen på sine nettsider.

Onsdag 10. august står han på scenen i Middelalderparken sammen med blant andre James Blake, Matthew Dear, Sharon Jones & The Dap-Kings og Grant Lee Buffalo.

Storselger med kred

Kanye West er en rapper som stadig går nye veier, men han holder fortsatt populariteten både blant de store massene og anmelderne. 

– Det er ingen artister det siste året som har kunnet måle seg med Kanye Wests nivå når det gjelder kombinasjon av å være storselger og kritikerfavoritt, melder Øyafestivalen.

Amerikaneren er en verdensstjerne og har et navn som ruver på toppen av Øya-plakaten i år. Tidligere er også 90-tallsheltene i Pulp og Sveriges pophelt Håkan Hellström bekreftet til festivalen.

Les alt om Øyafestivalen her!
 

Blander sjangre

Fjorårets Kanye-album «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» ble en ny suksess fra amerikaneren. Her tar han et langt skritt fra sin tradisjonelle hiphop i retning pop. Og folk elsket det. Albumet var med på de fleste oppsummeringer av de beste platene i 2010.

På albumet samarbeider Kanye West også med mange andre store artister, som Rihannah, Jay-Z, John Legend og Bon Iver. Hits som «Power», «All Of The Lights» og «Runaway» føyer seg inn i rekken over Kanye West-slagere, sammen med «Gold Digger», «Touch The Sky» og «Stronger».

Nå kommer han til Øyafestivalen med nytt og gammelt materiale i bagasjen. Få med deg årets største hiphop-show midt i Oslo, melder festivalledelsen på Øya.

De lover at dette blir hett, svett og minneverdig.

Hør singelen «All of the Lights» her:

dittOslo følger Øyafestivalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere