RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos i trafikken ved skolestart

I forbindelse med skolestart går politiet nå i gang med sin kampanje "Aksjon skolevei" slik at førsteklassinger skal få en tryggere start på sin trafik-ale karriere.

Våre bydeler: Prosjektet "Aksjon skolevei" skal pågå i tre uker framover fra 21. august fram til 8. september. Manglerud politistasjon har, i samarbeid med blant annet trafikkorpset på politihuset, som mål å være mer synlige ved skoler og skoleveier i våre bydeler denne perioden.

La bilen stå

Ole Næss, trafikkansvarlig ved Manglerud politidistrikt, forteller om farlige trafikkforhold ved skolestart:

Det er alltid kaos i trafikken i dagene etter skolestart fordi nesten alle vil kjøre barna helt til skoleporten. Vi vil oppfordre de foreldre som har mulighet til å gå til skolen med barna i stedet for å ta bilen, opplyser Næss.

Næss leder aksjonen og forteller at politiet blant annet vil ha flere fartskontroller i skoleområdene de neste ukene:

Vi vet jo om noen områder som er verre enn andre. Vi får blant annet mange klager på fartssyndere i Solveien, Raschs vei og Høgåsveien. Områdene rundt Østensjø-, Abildsø- og Bekkelaget skole pleier også å være risikable.

Betjenten tror at tidspress og stress bidrar til at mange øker farten ved skolestart:

Vi vet at første dagen blir verst så idag kommer vi til å være snille med folk. Vi ønsker å være tilstede for å veilede og dele ut advarsler i første omgang. Fra og med tirsdag derimot foretar vi ulike kontroller og da blir det bot eller gebyr om man bryter reglene, forteller Næss og forklarer at de kommer til å sjekke adferd, fart, bilbeltebruk og ukorrekt bruk av mobiltelefoner.

Meld ifra

Det kan fort bli en dyr kjøretur om man ikke holder seg til trafikkreglene de kommende uker:

I fjor skrev vi ut bøter og gebyrer for 190 000 kroner i løpet av de to første ukene etter skolestart i vårt distrikt, forteller Næss og legger til at trafikkforholdene roer seg noe etter den første uken:

Folk kjører nok for fort hele tiden, men det blir mindre biler rett ved skolen etter at den første uken har passert. Men - alle som kjører bil bør være klar over at det er ti prosent høyere risiko for trafikkskader i nærområdet enn på motorveien.

Manglerud politi oppfordrer folk til å melde ifra hvis de opplever enkelte strekninger i skoledistriktet som spesielt farlige eller om de har episoder som de ønsker å rapportere om. Send e-post til: post.manglerud@politiet.no eller send brev til: Manglerud politistasjon, Plogveien 31, 0679 Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere