*Nettavisen* Nyheter.

Kaos uten kontroll

 

En tydelig sliten trikkefører holdt i forrige uke en liten appell til de reisende på tolvtrikken fra Majorstuen. " Jeg vil bare takke alle dere reisende for at ingen har klagd til meg på grunn av forsinkelsen i dag, håper dere ikke har fryst alt for mye, og jeg ønsker alle en god ettermiddag"

Jeg må da si at det forbauser meg like mye hvert eneste år, at det skal være en så hinsidig stor overraskelse at det faktisk snør i Norge. Og det er ikke det første snøfallet som er verst, neida, kaoset bare fortsetter jo lenger snøen blir liggende. I går var det t-banestans på Majorstuen, og etterdønningene lot ikke vente på seg. Trikkene ble overfyllt, taxikøene var enorme, og folk gikk i kø nedover bogstadveien. Hvordan har det seg at i et land som Norge, hvor det i alle tider har vært snø og kaldt vær , har vi et offentlig system som bryter sammen når graderstokken kryper til -5?

Med nordmenn som fra før av helst ikke vil sitte ved siden av noen på bussen, og som ser på deg som om du er spedalsk om du spør om veien, er det nesten rart at vi klarer oss såpass bra sammen når det oppstår slike kaossitusajoner. Da prater nemlig fremmede sammen, nesten som vi gjør i syden.

Om forsinkelsene, ungene som venter hjemme, og hva man skal ha til middag. Vi liker tydeligvis å ha noe å klage på sammen med andre. Og hva er vel mer irriterende enn en trikk som aldri kommer?

Til slutt vil jeg komme med min egen lille appell. For alles skyld, la alltid folk gå av bussen før du prøver å komme deg på!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag