RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos ved registrering


Et bolignummer kan være svært vesentlig i nødstilfeller.
Et bolignummer kan være svært vesentlig i nødstilfeller.
130.000 personer i Oslo fikk kun fem dager på seg til å melde inn et bolignummer de ikke har.

OSLO: Det råder fullt kaos hos Skatteetaten, etter at 130.000 personer i Oslo fikk fem dager på seg til å registrere bolignummeret sitt, melder Aftenposten.no. 25. januar sendte Skattetaten ut et brev til bostander i Oslo som fremdeles ikke har fått et bolignummer.

Med B-post

Bolignummeret, som består av en bokstav og fire tall, skulle meldes inn innen 11. februar. Brevet fra Skatteetaten ble imidlertid sendt med B-post, så oslobeboerne fikk bare fem dager på seg til å ringe Statens Kartverk for å få oppgitt nummeret sitt og innrapportere det.

Frustrasjon

Når 130.000 personer skulle ringe det samme nummeret i løpet av fem dager, ble det fullstendig kaos.

Vi har fått henvendelser fra mange frustrerte personer. Statens Kartverk klarer ikke å betjene så mange personer på en uke. Dette må være et skrekkeksempel på dårlig samordning mellom Skatteetaten og Statens Kartverk, sier Jon H. Stordrange, administrerende direktør i Skattebetalerforeningen til Aftenposten.

Gitt opp

Resultatet er opptattsignaler, lang ventetid, og mye frustrasjon.

Mange har rett og slett gitt opp, selv om det står i brevet fra Skatteetaten at man er «pliktig å oppgi bolignummeret», sier Stordrage.

Nødtilfeller

Bolignummeret kan imidlertid være svært viktig ved nødstilfeller.

Hvis for eksempel en ambulanse skal til en blokkleilighet, kan de finne frem mye raskere om de vet det nøyaktige bolignummeret, sier Stordrange.

Forsinket brev

Anette Bjerke, rådgiver i Skatteetaten, forklarer den korte tidsfristen med en forsinkelse i trykkeprosessen av brevet.

Dessverre ble det forsinkelser i trykkeprosessen av brevet som skulle ut til dem som ikke er registrert med bolignummer, dermed ble fristen knappere enn vi hadde tenkt. Dessuten viser det seg at flere enn forventet mangler adressemerket i dørkarmen og av den grunn er det blitt stor pågang hos Statens kartverk. Vi beklager dette, og har utsatt fristen til ut februar måned, sier Bjerke til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere