Kappet nesten av hånda til kameraten med kjøttøks

 

  Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Sprutet først bensin på offeret før han gikk løs på mannen med kjøttøks.

OSLO TINGRETT/SINSEN: En 44 år gammel mann fra Sinsen erkjente de faktiske forhold, men nektet straffeskyld da han nylig møtte i Oslo tingrett.

Tiltalen lød på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap og trusler og er tatt ut med påstand om overføring til tvungen psykisk helsevern.

De to karene var blitt kjent med hverandre da de sonet sammen i fengsel. Etter at de kom ut var de i det samme miljøet og bodde i det samme området.

Les også: Oslobudsjettet: – Hvis alle skal få, går vi konkurs

Nesten kuttet av

Det var på ettermiddagen den 20. november i fjor at 44-åringen ringte på døren hos en bekjent i Sinsenveien.

Da døren ble åpnet sprutet han bensin på fornærmede og trengte seg inn i leiligheten. Han sprutet der mer bensin i ansiktet til fornærmede og viftet rundt med en kjøttøks.

Fornærmede ble først slått i ansiktet med kjøttøksen før han flyktet ut av leiligheten og forsøkte å stenge 44-åringen inne. Dette klarte han ikke og de to sprang ut av blokken. Fornærmede snublet på utsiden og 44-åringen hugg da kameraten i hånden slik at den nesten ble kuttet av.

Les også: Seks unge gutter pågrepet etter to ran

Forgiftet

I tingretten forklarte 44-åringen at han hadde til hensikt å hugge av hånda til kameraten. Han mente at han var blitt forgiftet ti måneder før hendelsen mens de to drakk noen øl sammen. Han hadde vært syk og dårlig i tiden etterpå og la skylden for dette på kameraten.

Rettspsykiatere har konkludert med at 44-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Dette er en konklusjon både aktor og forsvarer er enige i. Mannen hadde en periode følt at alle trodde han var pedofil etter at han var tiltalt for å ha forgrepet seg på sin 14 år gamle stedatter. Da saken gikk for retten ble mannen frifunnet og saken ikke anket. Mannen ruset seg etter dette og levde i isolert fordi han følte alle mente han var pedofil. Dette var trolig med på å utvikle psykosen.

Ikke nok med frivillig oppfølging

Retten mener det er bekymringsfullt at 44-åringen er i stand til å utføre så alvorlige voldshandlinger selv med utgangspunkt i en psykotisk vrangforestilling. Han har fått henvisning til et distriktspsykiatrisk senter i Oslo (DPS), men retten mener dette ikke er tilfredsstillende for å sikre en kontinuerlig oppfølging.

Mannen ble dermed overført til tvungen psykisk helsevern.

Han må også betale nær 100.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede i saken.

Mannens forsvarer, advokat Petter Sørensen, opplyser at mannen samtykker i dommen.

Andre saker fra dittOslo.no:

Folket elsker Ekebergparken

Tatt med pistol ved Oslo-skole

Hold deg unna denne veistrekningen hvis du vil unngå kø de neste ukene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.