Kapret drømmedama

Etter over ett år med leting og slit, fant endelig Blåbærskogen barnehage en pedagogisk veileder i Julie Sæther (i midten). Det er styremedlem Katarina Finneng og fungerende barnehagebestyrer Marina Ovesson veldig godt fornøyd med. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Etter over ett år med leting og slit, fant endelig Blåbærskogen barnehage en pedagogisk veileder i Julie Sæther (i midten). Det er styremedlem Katarina Finneng og fungerende barnehagebestyrer Marina Ovesson veldig godt fornøyd med. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Tidligere styreleder Katarina Finneng i Blåbærskogen barnehage, holder hardt rundt pedagogisk leder Julie Sæther. Det tok nemlig ett år å finne henne. Pedagogiske ledere vokser ikke på trær.

MIDTSTUEN: I barnehagen er det for tiden bare glede og fornøyde barn. Katarina Finneng tar et godt tak rundt nyansatte Julie Sæther. Endelig traff barnehagen blink i jakten på pedagogisk leder.

Da Akersposten skrev om Blårbærskogen barnehage i vår, var daværende styreleder Katarina Finneng lettere frustrert. Barnehagen drev da på dispensasjon siden den ikke hadde en pedagogisk leder. Allerede da hadde Finneng jaktet en stund på kvalifiserte søkere. De siste årene er det ikke blitt utdannet nok pedagogiske veiledere. Og de som fantes var ikke lette å få rekruttere. Enten hadde de flere jobbtilbud å velge mellom, eller så valgte de mer attraktive jobber. For eksempel ved skoler. For Finneng ble ihvertfall jakten på den rette personen til jobben en kronglete affære. Og Blåbærskogen barnehage er ikke den eneste barnehagen som har slitt med dette problemet.

Begynte ifjor

Vi begynte å se i markedet før sommeren 2008, men vi slet med å få tak i godt nok kvalifiserte søkere. Vi hadde noen på intervju, men de fikk jobb andre steder, sier Finneng.

Dermed måtte hun jobbe knallhardt med flere metoder . Blant annet aksjonerte barnehagen mars. Der krevde de at det måtte gjøres noe med rekrutteringen av pedagoger.

10.000 uten resultat

Stillingsannonser ble hengt opp på utdanningsinstitusjoner. Kanaler som blant andre NAV ble benyttet. Men uten resultat.

Vi brukte tilogmed 10.000 kroner på en annonse på Finn i Aftenposten. Det hjalp heller ikke. Vi måtte gjøre noe dratisk. PR-stuntet i mars ga oss publisitet, sier Finneng.

Og til slutt kom søknaden fra Julie Sæther. Hun var fra Volda og var i ferd med å avslutte utdanningen.Barnehagen likte henne og ville ansette henne. Men det var ingen selvfølge at hun ville velge Oslo og Blåbærskogen barnehage. Sæther hadde nemlig fem andre jobbtilbud.

Da måtte vi strekke oss så langt vi kunne med våre ressurser. Blant annet måtte vi tilby en bra grunnlønn. Julie måtte jo også ta beslutningen om å flytte fra Volda til Oslo. Men hun sa ja. Da kunne jeg gå av som styreleder i sommer og vite at alt var i boks. Og det var helt herlig!

Godt miljø

Sæther angrer ikke på at hun sa ja.

Barnehagen har et godt miljø. Jeg fikk møte hele personalet og fikk et veldig godt inntrykk av dem. Dessuten har jeg en samboer som studerer i Oslo. Da var det ikke så vanskelig å bestemme seg, sier en fornøyd Sæther.

Vel vitende om at hun var vanskelig å få tak i.

Finneng håper å beholde Sæther så lenge som mulig.

Selv om vi fikk tak i henne, er det fortsatt mangel på pedagoger. For mange barnehager er problemet ikke løst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag