Kåre Stølen svarte leserne

Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen møter leserne på www.ostkantavisa.no.

Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen møter leserne på www.ostkantavisa.no.

Fredag 13.mars stite stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen til nettprat.

OSLO ØST: Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen har vært en mann i vinden den siste tida.

Det begynte for alvor i november i fjor, da Stølen tok til orde for å flytte rusmiljøet fra Oslo S til Stortinget, for å synliggjøre narkotikaproblemet i hovedstaden ovenfor politikerne. Stølen har også tidligere gått hardt ut mot det han mener er feilslått narkotikapolitikk.

Etter kritikk fra blant annet politimester Anstein Gjengedal trakk Stølen seg fra aksjonen, som ble overtatt av Foreningen for human narkotikapolitikk.

Gjengedal sa han støttet Stølen i prinsippet, men mente virkemidlene ble trukket litt vel langt.

Mange av rusorganisasjonene støttet imidlertid Stølens utspill, og flere mener det var etter aksjonen at ruspolitikk for alvor kom på dagsorden med påfølgende debatt om heroinutdeling blant annet.

Den siste tida har Stølen igjen fått oppmerksomhet i forbindelse med utsettelse av kommunale narkovektere langs Akerselva. Vekterne er et prøveprosjekt fra byrådet for å få bukt med narkotikasalg langs Akerselva. Stølen sa i forrige ukes utgave av Østkantavisa at han ønsker samarbeid med kommunen, men at uniformert politi er det viktigste virkemiddelet i kampen mot selgerne.

LES SVARENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.