Kåres vei stenges

STENGES: Her, i overgangen Håvalds vei/Kåres vei, skal det stenges for gjennomkjøring. Snuplass etableres i barneparken. Foto: Kristin Trosvik

STENGES: Her, i overgangen Håvalds vei/Kåres vei, skal det stenges for gjennomkjøring. Snuplass etableres i barneparken. Foto: Kristin Trosvik

Bymiljøetaten håper arbeidene med stenging av Kåres vei og Håvalds vei vil starte etter sommeren. Naboer i området jubler over vedtaket.

KARLSRUD: Siden Kåres vei og Håvalds vei på Karlsrud/Brattlikollen ble åpnet for gjennomkjøring for over ti år siden, har naboer jobbet iherdig for at veiene igjen skal stenges. Nordstrand bydelsutvalg har stilt seg bak naboene i sine uttalelser til Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Vil stenge boligvei for biler

Nå ser det ut til at målet er innen rekkevidde. Bymiljøetaten har varslet oppstart av planarbeid og detaljregulering. Formålet er å stenge for gjennomkjøringstrafikk i Kåres vei og Håvalds vei.

I varselet fra Bymiljøetaten heter det: «Tiltaket antas å gi bedre virkninger for beboerne i området da omdisponert veg eliminerer gjennomkjøring, og bidrar til redusert luftforurensning fra trafikk, og gi tryggere omgivelser.»

Lang kamp

Inntil 2001 var Håvalds vei og Kåres vei regulert med innkjøring forbudt-skilt. Nå er det ønskelig med fysisk sperring av veien.

LES OGSÅ: - Situasjonen er ute av kontroll

LES OGSÅ: Ønsker bom i Kåres vei

Stengningen er planlagt i overgangen mellom Kåres vei og Håvalds vei.

Det skal også opparbeides en snuplass. Denne vil etableres på deler av tidligere Kåres vei barnepark.

Lettelse for naboer

Jon Ole Hægeland er en av naboene som har jobbet for dette trafikktiltaket. Han har tidligere fortalt at situasjonen har vært så alvorlig at de fryktet for ungene sine hver dag.

Naboer fortalte at de trange veiene, som også blir brukt til parkering for det lokale næringslivet, har blitt brukt som en erstatningsvei for E6.

– Vi er veldig fornøyde med at den nå ser ut til at veien stenges igjen. Og det er bra for bydelen, som også ønsket dette. Kåres vei var jo stengt for gjennomfart inntil for ti år siden. Naboer i området har jobbet for å få veien stengt igjen siden den tid, så det dreier seg om mange års kamp dette her, sier Hægeland.

Oppstart 2013

Odd Bratteberg i Bymiljøetaten sier at det er lite trolig at arbeidene i Kåres vei starter før sommeren, men at de håper å komme i gang i løpet av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.