RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VINNERNE: Lykkelige representanter for Lambertseter videregåendes elevråd: Benedicte Uv (undervisnings- og rettighetsleder), Trym Portvik (leder) og Jesper Frilseth (film-, web- og foto ansvarlig). Foto: Privat
VINNERNE: Lykkelige representanter for Lambertseter videregåendes elevråd: Benedicte Uv (undervisnings- og rettighetsleder), Trym Portvik (leder) og Jesper Frilseth (film-, web- og foto ansvarlig). Foto: Privat

Kåret til årets elevråd: Lambertseter best i byen

Hvert år knives det i Oslo om å bli kåret til «Årets elevråd». Hardt arbeid ligger bak hedersbetegnelsen.

LAMBERTSETER: Forrige freda stakk Lambertseter vgs. av med prisen for byens beste elevråd på videregående trinn. Det er Utdanningsetaten og Elevorganisasjonen som står bak prisen, og prisen ble delt ut av skolebyråd Torger Ødegaard under den årlige elevrådskonferansen.

Trym Portvik, elevrådsleder på Lambertseter vgs., er stolt og glad over prisen.

– Det er mange bra elevråd i Oslo. Katta, Elvebakken, men vi følte også at vi hadde en god sjanse. Så da var det ekstra hyggelig å nå helt til topps, sier Portvik som har ledet elevrådet på Lambertseter i ett år.

Lydhør skoleledelse

– Hva skal til for å få denne prisen?

– Lambertseter har tradisjon for å gjøre det bra, men det har vært litt slapt i noen år nå. Jeg satt i styret i fjor, men vi fikk ikke til et godt samarbeid med ledelsen. Jeg tenkte at nå måtte jeg enten droppe hele elevrådet eller satse skikkelig. Jeg valgte det siste og stilte til valg som leder, forteller Portvik og legger til at de nå samarbeider veldig godt med ledelsen.

– Jeg tror ikke det finnes en skole hvor ledelsen hører mer på elevrådet enn på Lambertseter, sier Portvik.

Elever hjelper elever

Med nytt styret ble målet kjapt klart: de ville øke engasjementet på skolen, de ville gjøre læringsmiljøet bedre.

Flere prosjekter har blitt satt i gang. Resirkulering i alle klasserom, idrettsturneringer, nissefest.

– Men det viktigste prosjektet har nok vært noe vi kaller tutor-prosjektet, inspirert fra USA. Det går ut på at ekstra flinke elever blir veiledere for dem som trenger hjelp i noen fag. Elever skal hjelpe elever. Dette skal på plass etter nyttår, forteller Portvik.

Elevrådet har også jobbet for at en samlet arbeidsplan på Fronter.

– Mange synes det har vært litt uoversiktlig. Ledelsen er positive, så vi prøver å få opp dette etter nyttår også, sier elevrådslederen.

– Det har vært veldig travelt, men veldig gøy, sier Portvik.

For mer informasjon om elevrådet på Lambertseter, klikk HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere