Karianne: Jeg orker ikke vente på livet

Jeg har slitt med vekten hele livet. Det mener jeg i hvert fall selv, sier Karianne Zakariassen (32).

HEGGELI: Hun har testet det meste for å gå ned i vekt. Nå er hun klar for å la ernæringsterapeut Gunn Karin Sakariassen og resten av det tverrfaglige teamet på Heggeli få prøve seg.

Karianne forteller at det er lenge siden hun kunne se på seg selv som slank. Mange års kamp mot kiloene har ført til redusert livskvalitet. De siste årene har hun valgt bort en rekke aktiviteter.

Jeg skyr aktiviteter hvor man risikerer å måtte kle seg sånn og sånn, sier Karianne. Hun holder seg unna alt fra strender til hytteturer.

Jeg har lenge tenkt sånn: "Klarer jeg bare å gå ned noen kilo, skal jeg starte livet mitt." Sånn går det ikke an å tenke, erkjenner Karianne, som sier at hun skammer seg over de ekstra kiloene.

Jeg tror en del av grunnen til at jeg er så stor, er at jeg spiser for lite. Når jeg er på jobb, tenker jeg bare jobb og er heldig om jeg husker å fylle vannflasken, sier hun. Frokost er hun heller dårlig på, og da får kroppen slett ingen god start på dagen.

Karianne forteller at hun ofte tenker at det er urettferdig at hun sliter med vektproblemer.

Jeg har tenkt slik: "Hvor mye mindre skal jeg egentlig spise?". Jeg er så lei av å ha dårlig samvittighet uansett hva jeg spiser.

Hvordan er motivasjonen for å starte på dette kurset?

Motivasjonen er der, men jeg er også litt skeptisk fordi jeg er redd for alt fokuset jeg nå må legge på kostholdet, og hvilke endringer i min livsstil som må til. Jeg innrømmer at jeg selvfølgelig gruer meg litt, sier Karianne Zakariassen.Som leser av Ullern Avis Akersposten kommer du til å bli bedre kjent med Karianne utover vinteren, våren, sommeren og høsten!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.