*Nettavisen* Nyheter.

Karina har Edvard Munch på menyen

Karina Castberg tok over Café Edvard Munch fra nyttår. Hun er full av entusiasme og håper hun får drive utover «prøveperioden» på fire måneder.

Den har ligget brakk en stund, men nå er det pustet liv i cafeen på Munch-museet, takket være Karina Castberg.

TØYEN: Den nye kafedriveren har ikke akkurat små ambisjoner for Café Edvard Munch. Her finner du Skrikburger, Munch-damenes favoritt, rekesmørbrød a la Tøyen og Eplekake a la Ekely. Området Tøyen og selve Munch gjennomsyrer menyen.

– Munch var glad i rips og han var opptatt av epler. Han hadde jo en svær eplehage på Ekely, hvor han bodde. Vi har også endel retter med laks, for Munch var opptatt av det også, forteller Castberg entusiastisk.

Driver dobbelt

Hun driver Carinas, som ligger et steinkast unna. Rent tilfeldig ramlet hun over en annonse, hvor det ble søkt etter ny driver på Munch-museet. Det var midt i blinken for Castberg.

– Jeg har alltid vært interessert i Munch og kunst. Eller kanskje mer det livet han levde. Jeg er fascinert av bohemene på den tiden. Mange oppfattet dem som drukkenbolter. Men se hva Munch rakk å produsere i løpet av et relativt kort liv, sier hun engasjert.

Store planer

Hun får drive i fire måneder. Deretter skal det ut på anbud. Castberg håper hun får bli, nå som hun legger sine krefter i å få kafeen opp og stå. Mye arbeid er lagt ned i menyen, maten og kakene.

– Jeg får jo virkelig håpe vi får bli. Dette kan bli en bohem-oase for folk på østkanten. Tøyenbadet mistet jo kafeen sin. Badegjestene er velkommen til å ta turen hit. Til våren blir det uteservering med 80 plasser, skryter hun videre.

Hun har booket inn selskaper frem til september allerede. Og snart er det Ski-VM i Holmenkollen. Menyer på russisk, italiensk, tysk, fransk og engelsk skal sørge for at våre utenlandske gjester skjønner bæra.

– Alle som har kjøpt billett til VM har tilbud om å kjøre gratis for å se Munch-museet. Vi har åpent til 21 hver dag under mesterskapet. Her kommer det til å skje mye fremover, spår hun.

– Vi satser på å ha konserter her, politiske debatter. Kanskje blir dette det nye litteraturhuset på østkanten, sier hun.

Flytting?

Den pågående debatten om flytting til Bjørvika har ikke gått upåaktet hen hos den nye driveren.

– Jeg tror Munch selv ville ha ønsket at det lå her. Østkanten fortjener at det ligger en kunstskatt på Tøyen. Selv om museet skulle flytte, skal dette være en flott café, erklærer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag